Britanac krivi Đokovića jer teniseri neće vakcinu?!

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ponovo je tema anglosaksonske javnosti, povodom činjenice da su brojne njegove koleginice i kolege negativno reagovale na vakcinisanje protiv virusa korona. Iako, Đoković nikada nije rekao da je protivnik, te reči su ponovo njemu stavljene u usta.

Autor britanskog Dejli mejla, Majk Dikson, negativan stav, između ostalih Eline Svitoline, Arine Sabalenke, Dijega Švarcmana i Andreja Rubljova, pokušao je da objasni kroz ponovljeno izvlačenje Đokovićevih reči iz konteksta.

Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Novak se oglasio posle skandala i poslao jasnu poruku Rodžeru i Rafi

Dikson ističe da VTA, organizacija koja se bavi ženskim tenisom, namerava da edukuje teniserke po pitanju vakcinacije, ali dodaje da je to teško – „zbog uticaja Đokovićeve izjave“.

„Đoković je izazvao veliku buru u aprilu prošle godine kada je rekao da je protiv vakcinacije. Posle oštre reakcije na prve izjave i negodovanja srpskih zdravstvenih institucija, on je postao obazriviji po tom pitanju“, navedeno je tekstu Diksona.

U ovom, kao i u brojnim ranijim slučajevima, vredi podsetiti šta je i kako govorio Đoković.

„Nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao na turnire. Ne bih voleo da me neko primorava na to. Ako to bude pravilo, doneću odluku šta ću da uradim. Imam takav stav, da li će se promeniti – ne znam“, istakao je Novak.

Takva izjava je shvaćena jednostrano – kao da je Đoković protivnik vakcinacije, nijanse nisu dozvoljene, moguće je samo biti za ili protiv, što nije bio slučaj sa najboljim teniserom jer je u aprilu prošle godine govorio samo o svom trenutnom stavu, uz ostavljanje mogućnosti da on bude promenjen.

Na to je ukazao i Aleksandar Atanasijević, srpski odbojkaš koji je učestvovao u „spornom“ razgovoru u aprilu 2020. godine.

„Razgovarao sam sa Novakom o tome, rekao je da bi možda bilo bolje za njegovo telo da se ne vakciniše, ali i da će to učiniti ako vakcinacija postane obaveza da bi se učestvovalo na turnirima“, istakao je Atanasijević.

Ipak, britanskim medijima je ponovo bio potreban krivac za sve što radi neko drugi, po pravilu – to je uvek Đoković.

O odnosu anglosaksonske javnosti prema Novaku nedavno je za Sputnjik sport govorio njegov otac, Srđan Đoković

► Federerova arogancija – šta su za njega „neke nedođije“?

► Srbija prestonica svetskog tenisa: „Ovo je samo početak“

► Ratnik Medvedev nije mogao da hoda, ali je „slomio“ rivala /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala