Novak se oglasio posle skandala i poslao jasnu poruku Rodžeru i Rafi

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, oglasio se preko društvenih mreža nakon skandala koji je izbio na terenu u duelu Vaseka Pospišila i Mekenzija Mekdonalda.

Pospišil je veoma blizak saradnik Novaka Đokovića, zajedno sa njim nalazi se na čelu Saveta igrača, odvojenog tela od ATP-a, i obojica pokušavaju da poboljšaju status tenisara na Turu.

Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Novakov „Sančo Pansa“ uputio psovke prvom čoveku tenisa: „Vrištao je na mene!“ /video/

Njih dvojica izazvali su dosta bure kada su prošle godine odlučili da osnuju telo nezavisno od ATP, koji sam po sebi ima zvaničan Savet igrača, čiji je, uostalom, i Novak bio predsednik, ali nema velika ovlašćena, te je njegova uloga skoro pa nebitna.

Zato su srpski i kanadski teniser krenuli u izgradnju novog Saveta, koji će se više baviti teniserima i njihovim potrebama, kako na terenu, ali i tako van njega.

Logično, to se ne sviđa čelnim ljudima ATP, te je Pospišil bio u veoma neprijatnoj situaciji pred početak Mastersa u Majamiju. Kanađanin je otkrio da je predsedavajući ATP sat i po vreme vikao na njega što želi da, zajedno sa Novakom, ujedini sve tenisere.

Na meču protiv Meknzija Mekdonalda sve je eksaliralo, pa je „nastradao“ sudija na kog je Pospišil iskalio bes.

„Juče je predsedavajući ATP sat i po vremena vikao na mene na sastanku tenisera jer želim da nas sve ujedinim. Sat i po vremena. Lider ATP. Dovedite ga ovde“, govorio je Pospišil arbitru uz nekoliko psovki.

Arno Gabas, sudija ovog meča, rekao je Vaseku da to mora da reši sa njim van terena, nakon čega mu je Kanađanin odbrusio da ga slobodno diskvalifikuje.

Ovo se desilo u sredu, te se ubrzo oglasio i Novak Đoković.

„Što se tiče pitanja, nisam u Majamiju. Vasek Pospišil je moj prijatelj i saosećam se sa njim. Igrači na turu saglasiće se da je on teniser od integriteta koji se brine za dobrobit svih svojih protivnika. Nadam se da teniseri razumeju koliko je važno da se svi držimo zajedno“, napisao je Đoković na Tviteru.

​Savet tenisera koji su osnovali Đoković i Pospišil mnogo smeta ATP jer nema ingerencije nad njim, a kako se sve više igrača priključuje, otud i očekivana frustriranost čelnih ljudi svetskog tenisa.

Podsetimo, Rodžer Federer i Rafael Nadal još uvek nisu dali podršku srpskom i kanadskom teniseru, te je ovaj drugi deo poruke, „nadam se da teniseri razumeju važnost držanja zajedno“, bio upućen i njima.

​PTPA, kako se zove novi Savet tenisera, oformljen je prošle godine, pošto su dotadašnji predsednik Saveta igrača ATP i njegov zamenik, Đoković i Pospišil, odlučili da istupe iz tog tela i da pokušaju da novom, nezavisnom organizacijom utiču na ATP da obezbedi bolje uslove za igrače, naročito one koji imaju manja osnovna primanja i niži rang na ATP listi.

O Novakovim „donkihotovskim“ naporima da poboljša položaj kolega i pomogne im, za Sputnjik sport je nedavno govorio njegov otac Srđan Đoković.

Novakov „Sančo Pansa“ uputio psovke prvom čoveku tenisa: „Vrištao je na mene!“ /video/

Zverev je preuzeo megafon od Đokovića: Sramota!

Nisu hteli da slušaju Novaka, a sada je Šapovalov objasnio šta ih čeka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala