Srbija prestonica svetskog tenisa: „Ovo je samo početak“

Pratite nas
Beograd će ove godine organizovati četiri teniska turnira u obe konkurencije, saopštio Đorđe Đoković, direktor ATP turnira Srbija open 2021.

Turnir Srbija open, iz serije 250, održaće od 19. do 25. aprila u Beogradu bez prisustva publike i uz ograničeno prisustvo medije.

Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Srbija dobija još jedan veliki teniski turnir

Đoković je istakao da će nastupiti 12 igrača iz Top 35, među kojima su najbolji teniser sveta Novak Đoković, Dominik Tim, Gael Monfis i Aslan Karacev, kao i da je Stan Vavrinka morao da otkaže učešće zbog povrede.

„Uložili smo velike napore da vratimo ATP turnir u Srbiju i da ga organizujemo na najvišem nivou u skladu sa merama Vlade Srbije i ATP-a. Ovo je samo početak, nama je cilj da turnir u narednim godinama dobije licencu 500. Odziv igrača je dobar, s obzirom na to da se u isto vreme igra turnir u Barseloni“, rekao je Đoković na zoom konferenciji za medije i zahvalio gradu i državi na velikoj pomoći.

Đorđe Đoković je naveo da će nedelju dana pre ATP turnira biti organizovan i čelendžer za tenisere, a potvrdio je da će prestonica Srbije biti domaćin i VTA turnira iz serije 250, koji će biti na programu od 16. maja, kao i da će Beograd organizovati i ženski čelendžer od 22. jula.

Igrači će biti smeštni u „polubalonu“, izolovani, sa redovnim testiranjem, a turnir će imati i humanitarni značaj, jer će se za svaki as donirati određena suma za humanitarne svrhe preko „Fondacije Novak Đoković“.

O turniru u Beogradu, Novakovoj velikoj želji da zaigra pred domaćom publikom, kao i mnogim drugim stvarima za Sputnjik pričao je Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta.

Novak se oglasio posle skandala i poslao jasnu poruku Rodžeru i Rafi

Srbija dobija još jedan veliki teniski turnir

Ratnik Medvedev nije mogao da hoda, ali je „slomio“ rivala /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala