Srbija dobija još jedan veliki teniski turnir

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Najbolje teniserke sveta učestvovaće na istorijskom VTA turniru u Beogradu koji je na programu od 16. do 23. maja, objavio je dobro obavešteni italijanski novinar Luka Fiorino.

Ranije u toku godine iz tima Novaka Đokovića saopšteno je da se ATP vraća u Beograd, prvi put posle devet godina, a sada stiže još lepih vesti, pošto će se prvi put u Srbiji igrati turnir pod VTA pokroviteljstvom.

„VTA Beograd, nagradni fond 235 hiljada dolara. Novi turnir je stavljen u VTA kalendar. Događaj će početi 16. maja, iste nedelje kada i turnir u Strazburu“, napisao je Luka Fiorini na Tviteru.

Prestonica Srbije nikada nije imala ženski elitni turnir, uglavnom su se igrali čelendžeri i ITF takmičenja, a ove godine, najviše zahvaljujući Novaku Đokoviću, gledaćemo i neke od najboljih teniserki sveta.

Turnir će biti iz serije 250, što znači da neće igrati sve teniserke iz vrha, one se najviše fokusiraju na Masterse, ali i pored toga očekuje se zanimljiv sastav.

Od srpskih teniserki očekuje se da će učestvovati Nina Stojanović, 95. igračica sveta, Olga Danilović, 160. na VTA listi, a mogli bismo da vidimo i Nataliju Kostić, Ivanu Jorović, Aleksandru Krunić, Jovanu Jović...

VTA turnir u Beogradu dolazi tačno nedelju dana pre drugog Grend slema u sezoni, Rolan Garosa, koji je na programu od 23. maja do 5. juna.

Događaj je smešten između Mastersa u Rimu i Rolan Garosa, te ćemo videti ko će iskoristiti ovaj turnir da što bolje dočeka Otvoreno prvenstvo Australije.

Još se čeka zvanična potvrda od strane VTA, a o želji da Beograd bude domaćin ženskog elitnog turnira pričao je Novak Đoković prošle godine na Adrija turu.

„Mi ćemo se potruditi, da sa TSS, da dovedemo muški i ženski turnir u Beograd. Imamo to kao želju i cilj, a koliko je to moguće zavisi od različitih faktora“.

Podsećamo, mesec dana ranije u Beogradu će se održati ATP turnir na kom će učestvovati Novak Đoković, Dominik Tim, Stan Vavrinka... Ovaj turnir igraće se od 19. do 25. aprila.

Inače, Srđan Đoković je pre nekoliko nedelja bio gost Sputnjika i jedan deo odvojio je upravo pričajući o Srbija openu.

Dorćol i Beograd pre Barselone i novca – zbog Novaka

Naučio je od Medvedeva – prišao je Đokoviću i dobio odgovor koji će pamtiti celog života

Kecmanović furioznom završnicom do drugog kola Majamija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala