Da li ste spremni za Piksijev novi „dribling“?

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICDragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Sve je spremno za okršaj Srbije i Azerbejdžana (utorak, 18 časova), a svima koji su pratili dve dosadašnje utakmice pod komandom novog selektora Dragana Stojkovića, jasno je da će Piksi ponovo izvesti svojevrsni „dribling“, kada je u pitanju startnih 11 u Bakuu.

Dragan Stojković je u uvodne dve kvalifikacione utakmice sa Republikom Irskom (3:2) i Portugalijom (2:2) isprobao čak 20 fudbalera!

Mnogi će reći da je to preterano, ali će se prevariti! Zašto? Zato što je novi selektor želeo da izbegne povrede, umor, želeo je da vidi čime raspolaže na putu ka cilju svih ciljeva - odlasku na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

I dosad je Piksi i te kako pogađao s izmenama! Pravio ih je u pravom trenutku, a što je još važnije, igrači koji su ulazili u igru bili su „sveža krv" do tog trenutka posrnulim „orlovima“.

Aleksandar Mitrović koji je ušao protiv „žilavih“ Iraca odužio se selektoru na poverenju s dva brzinska gola, dok je rezervista Nemanja Radonjić protiv Portugalije poverenje opravdao s dve asistencije.

Dve utakmice i dve različite postave Srbije, kao i dva lica Srbije u četiri poluvremena. E, pa svima bi trebalo da bude jasno da je Dragan Stojković spremio novo iznenađenje u vidu startnih 11 u Bakuu.

​Logičnim posmatranjem stvari koje su se izdešavale na terenu protiv Ronalda i ostalih zvezda, jasno je da bi promena trebalo da usledi od samog početka - od gola, tačnije golmana.

Marko Dmitrović je nesumnjivo kvalitetan čuvar mreže i odavno je prerastao Eibar, te će po svoj prilici prema pisanju španskih medija karijeru nastaviti u Sevilji, ali su četiri lopte iza njegovih leđa i nespretna reakcija kod „fantomskog gola“ Kristijana Ronalda, bile očigledan znak selektoru da bi trebalo da ga odmori i pruži šansu Predragu Rajkoviću.

Golman Remsa poseduje takođe ogroman kvalitet i sada je pravi trenutak da mu selektor ukaže poverenje, a na Rajkoviću je da ga opravda.

Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Iz Bakua za Sputnjik: Piksijeva Srbija je top — samo da ne potcenimo Azerbejdžan, u tome smo šampioni

Što se odbrane tiče, tu su takođe neminovne promene koje su prouzrokovane crvenim kartonom Nikole Milenkovića, u samom finišu susreta s Portugalijom.

Miloš Veljković iz Verdera napustio je nacionalni tim zbog lakše povrede, pa se kao jedina opcija nameće Uroš Spajić. U slučaju da Srbija protiv Azerbejdžana bude zaigrala, kao i u dosadašnja dva meča, sa trojicom pozadi, to bi trebalo ovako da izgleda: Strahinja Pavlović - Stefan Mitrović - Uroš Spajić.

Dva centralna vezna očekuje se da budu Nemanja Maksimović i Nemanja Gudelj, dok bi po levoj i desnoj strani trebalo ponovo da „špartaju“ Filip Kostić i Darko Lazović. Praktično u srcu tima ne očekuju se promene, ali i to treba uzeti s rezervom. 

​Ipak, teško da neće biti bez rokada u najofanzivnijem delu srpske reprezentacije. Dušan Tadić, kapiten i lider ove generacije, ima „zacementirano“ mesto kod selektora, a očekuje se da mu ovoga puta društvo prave rekorder Aleksandar Mitrović, dok je misterija drugi špic.

Velika je verovatnoća da Dušan Vlahović, strelac izjednačujućeg gola protiv Irske koji je bio starter i protiv Portugalije, ovoga puta neće početi, već bi prednost trebalo da dobiju Filip Đuričić ili Luka Jović.

​Postoji mogućnost da Stojković upravo u duelu sa „azerima“ pusti od prvog minuta napadača Real Madrida, na pozajmici u Ajntrahtu, da pokaže da (li) mu je mesto na terenu.

U slučaju da se to ne dogodi od starta, već da počne desetka Sasuola, jasno je da će Jović vrebati šansu sa klupe.

U svakom slučaju formacija Srbije u Bakuu protiv Azerbejdžana (utorak 18 časova) trebalo bi ovako da izgleda: Rajković - Pavlović, S. Mitrović, Spajić - Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić - Tadić - Đuričić (Jović), A. Mitrović. 

Najvažnije je da „orlovi“ prikažu borbenost i igru kao u okršajima sa Irskom i Portugalijom, u tom slučaju tri boda ne bi smela da budu dovedena u pitanje.

► Ronaldova kapitenska traka na aukciji za Gavrilovu pobedu!

► Srpski fudbalski ratnik – srušio je „veliku Albaniju“ i spasao Srbiju poraza koji bi je skupo koštao

► Bog, lopta i Srbija — sve što treba jednom dečaku iz naroda da zaplače od sreće

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala