Oglasio se sudija kojeg slavi Srbija – zbog Ronalda je napravio novu grešku!

© AP Photo / Darko VojinovicDani Makeli
Dani Makeli - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Ne stišava se bura oko „fantomskog gola“ Kristijana Ronalda u Beogradu u remiju Srbije i Portugalije (2:2), a sada se oglasio i glavni arbitar Dani Makeli. Iako FIFA pravila strogo nalažu da arbitri ne smeju da komentarišu sopstvene odluke, Makeli je to prekršio zbog Kristijana kojeg je izbacio iz takta i naterao ga da baci kapitensku traku.

Neverovatno sreću imali su „orlovi“, s obzirom na to da holandski sudija Dani Makeli nije pokazao na centar pošto je Kristijano Ronaldo matirao Marka Dmitrovića, a Stefan Mitrović za delić sekunde zakasnio s reakcijom da izbaci loptu pre nego što je čitavim obimom prešla gol-liniju.

Ronaldo je besneo, pokušavao je da pokaže Mekeliju i linijskom sudiji da je u pitanju čist gol, ali nije vredelo.

Arbitri su ostali dosledni svojoj odluci, iako nisu bili u pravu. Jednostavno, nisu dobro videli, greška je načinjena i nema nazad.

​Posle toga Ronaldo je bacio traku sa ruke i demonstrativno napustio travu Marakane, a selektor Portugalije Fernando Santoš je srpskim medijima na konferenciji za štampu posle meča otkrio da mu se sudija Makeli izvinio zbog grube greške, koja bi mogla skupo da košta njegov tim na putu do Katara 2022. godine. 

Stefan Mitrović gol - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
U redu, lopta je prešla, ali — preko čega su Srbi sve prešli? /video/

Retko se dešava da sudije komentarišu sopstvene odluke, što ne čudi jer je to najstrožije zabranjeno prema protokolu FIFA, ali je Makeli napravio još jednu grešku, prekršivši to pravilo...

„Zbog politike FIFA, sve što mogu da kažem je da sam se izvinio selektoru Fernandu Santošu i reprezentaciji Portugalije zbog svega što se desilo“, poručio je Mekeli za portugalsku „A Bolu“ i dodao:

„Kao sudijski tim uvek radimo da donesmo dobre odluke i ne volimo kad se ovakve stvari dese“. 

Makeli se oglasio jer je verovatno svestan da ga očekuje rigorozna kazna i da bi vrlo lako jedno vreme mogao da bude skinut sa liste elitnih sudija, pošto su takve greške nedopustive na najvišem nivou takmičenja pod okriljem UEFA i FIFA.

O sudijskim grešama, pretežno u srpskim ligama, nedavno je govorio Nemanja Matić u emisiji „Miljanov korner“.

► Vratio se penal protiv Švajcarske... Bravo, Srbijo, hvala sudijo!

► Piksi šmekerski odgovorio Portugalcima na pitanje o „fantomskom golu“

► Piksi otkrio za Sputnjik ko menja Milenkovića, i kako se stiže do Katara

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala