Rusija će izgraditi politiku prema Vašingtonu nakon revizije dejstava Bajdenove administracije

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaZidine Kremlja i Crveni trg u Moskvi
Zidine Kremlja i Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Rusija radi reviziju dejstava administracije američkog predsednika Džoa Bajdena, a na osnovu analize situacije predsednik Rusije Vladimir Putin odlučiće o daljoj izgradnji bilateralnih odnosa, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Trenutno se vrši analiza, vrši se revizija dejstava koje Amerikanci preduzimaju u novoj administraciji. Trebaće vremena da se ova analiza izvrši. Zatim će biti donete odluke o tome kako da gradimo našu politiku. Prema ustavu, spoljnu politiku određuje šef države. Upravo će on to i uraditi“, objasnio je Peskov.

Prema rečima portparola Kremlja, ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov još uvek nije podneo izveštaj predsedniku o situaciji u odnosima sa Vašingtonom. Peskov je dodao da je Ministarstvo spoljnih poslova i specijalna odeljenja redovno daju izveštaje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
„Da ste nam zdravi“: Kako je Putin reagovao na Bajdenovu izjavu /video/

Američki predsednik Džozef Bajden je u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ 16. marta izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ za pokušaje Moskve da se meša u američke izbore. Osim toga, šef Bele kuće je potvrdno odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. Posle toga su Bela kuća i Stejt department saopštili da Vašington, između ostalog, očekuje konstruktivnu saradnju sa Moskvom u oblastima od zajedničkog interesa, ali da nema nameru da ispravlja protivrečnosti u bilateralnim odnosima. Posle ovih izjava, ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov pozvan je na konsultacije u Moskvu. Antonov se nalazi u ruskoj prestonici od 21. marta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala