Ruski poslanici o planu ukrajinskog vicepremijera za iseljavanje Krimljana: Treba mu suditi

© Sputnik / Maks Vetrov / Uđi u bazu fotografijaKoncert povodom sedme godišnjice prisajedinjenja Krima Rusiji u Simferopolju
Koncert povodom sedme godišnjice prisajedinjenja Krima Rusiji u Simferopolju - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Reči zamenika premijera Ukrajine Alekseja Reznikova o „proterivanju“ državljana Rusije sa Krima su besmislene, a njemu samom trebalo bi suditi, smatraju ruski političari i predstavnici krimskih vlasti.

Besmislene izjave

Predstavnik Krima pod predsednikom Rusije Aleksandar Molohov je, komentarišući izjavu Reznikova, primetio je da se zvanični Kijev bavi promenom diskursa, preferirajući da ne razgovara o stvarnim životnim problemima.

„Pokušavaju da nam nametnu teme koje su već dozlogrdile i potpuno su besmislene“, naglasio je Molohov.

Prema njegovim rečima, rasprava o „predstojećem iseljavanju Rusa sa Krima“, o čemu toliko sanjaju kijevske vlasti, isto je što i „razmatranje invazije gmizavaca“ na glavnu ulicu Kijeva.

Treba mu suditi

Poslanik Državne dume Mihail Šeremet pozvao je istražne vlasti da sude Reznikovu.

„Izjave takvih likova protiv teritorije Rusije su nečuvene i ne bi trebalo da prođu nekažnjeno. Takvim građanima je potrebno uvesti sankcije. Takođe pozivam istražne organe da procene Reznikovljeve reči u vezi sa pretnjom po život građana Ruske Federacije. Protiv Reznikova treba pokrenuti krivični postupak i suditi mu“, istakao je Šeremet za Sputnjik.

Bolje da brine za svoju karijeru

Član međunarodnog odbora Saveta Federacije Sergej Cekov smatra da je Reznikovljevo obećanje da će iseliti Ruse sa Krima besmislica.

Krim - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Krim tuži Ukrajinu: Blokada poluostrva vam neće proći nekažnjeno

Prema njegovim rečima, za poslednjih sedam godina na Krim se vratilo ili preselilo oko sto hiljada ukrajinskih državljana, koji su po pojednostavljenoj proceduri dobili državljanstvo Rusije.

Predsedavajući Odbora za pitanja ZND, evroazijsku integraciju i odnose sa sunarodnicima Državne dume Leonid Kalašnjikov je, sa svoje strane, rekao da Reznikov treba da se brine za svoju karijeru, a ne za sudbinu Krima.

„Građani Ukrajine će se u jednom trenutku ‘probuditi’ i shvatiti šta se dešava u njihovoj zemlji i proterati sve takve ministre“, smatra poslanik.

Ranije je zamenik premijera i ministar za privremeno okupirane teritorije Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio da će Kijev nakon „povratka“ Krima proterati odatle građane Rusije koji su se na poluostrvo preselili sa kontinentalnog dela zemlje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala