Srbin je uverio Ruse i osvojio prestižnu nagradu

© Sputnik / Artur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Nakon neslavnog starta sezone na klupi Lokomotive i brojnih spekulacija o njegovom opstanku u Moskvi, srpski trenerski stručnjak Marko Nikolić dobio je prestižnu nagradu za trenera meseca marta ruske Premijer lige.

Jednoglasnom odlukom čelnika lige i navijača, Nikolić je proglašen najboljim trenerom tekućeg meseca jer u mečevima protiv CSKA, Arsenala, Sočija i UFA poveo svoj tim ka vrhu tabele.

Trenutno je Lokomotiva treća na tabeli sa četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Spartakom, i osam za vodećom ekipom Zenita.

Podsetimo, Srbin koji je u Rusiju stigao na proleće prošle godine, nije naišao na preveliko odobravanje moskovske fudbalske javnosti, budući da je na klupi zamenio legendu Lokomotive, sedamdesettrogodišnjeg Jurija Sjomina.

Ipak, mlada krv pomogla je Moskovljanima da sezonu završe plasmanom u Ligu šampiona, i zauzmu drugo mesto ruskog nacionalnog takmičenja, iza neprikosnovenog Zenita.

Time je bivši trener Partizana pokazao da i te kako ima šta da radi u slavnom ruskom klubu.

Sa početkom tekuće sezone stvari su se zakomplikovale za srpskog stručnjaka, jer je Lokomotiva beležila lošije rezultate, nije uspela da se plasira u drugu fazu elitnog evropskog takmičenja, a pozicija u domaćem prvenstvu bila je daleko od očekivane.

Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2020
Protesti, predrasude, uvrede, srednji prst, ali – Rusija sada zna ko je Marko Nikolić

Tada se spekulisalo i oko Nikolićeve budućnosti na kormilu Lokosa, u vreme „seče“ u upravi moskovskog kluba čak su i pojedini agenti „gurali“ svoje kandidate na njegovo mesto, ali je ​novi predsednik kluba Aleksandar Plutnik momentalno stavio tačku na spekulacije oko sudbine srpskog stručnjaka.

Od tada je odigrano 13 mečeva u nacionalnom prvenstvu, na kojima je Lokomotiva zabeležila samo po jedan remi i poraz, sve ostalo bile su pobede.

Mitarljez!

Kako je Mesi rešio problem sa povraćanjem

„Desetka“ je „desetka“ – i ne može da bude ništa drugo

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala