Maestralni Nikola Jokić! /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Nju Orleans Pelikanse 113:108, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu fenomenalnu partiju u dresu franšize iz Kolorada.

Jokić od početka sezone gotovo da nije imao lošu partiju, do sada je odigrao svaku utakmicu Nagetsa i bez sumnje je glavni kandidat da ponese nagradu za najkorisnijeg igrača sezone – MVP.

Centar reprezentacije Srbije bio je najzaslužniji za preokret Nagetsa koji su u četvrtoj četvrtini imali i jedanaest poena zaostatka (100:89).

Nošeni sjajnim Jokićem, koji je u poslednja tri minuta meča postigao sedam poena, Denver je uspeo da preokrene i slavi nakon što je u prethodnom duelu pre nekoliko dana poražen od Pelikansa.

Džoker je utakmicu sa završio sa učinkom od 37 poena, šest skokova, devet asistencija, dve ukradene lopte i jednom blokadom, dok je iz igre šutirao neverovatnih 17/30 (nijedno slobodno bacanje za 41 minut koliko je igrao).

Jokić je na minut do kraja pogodio za 111:108, međutim, nije napad taj koji je doneo Denveru pobedu, već odbrana. Ekipa Majka Melouna igrala je sjajno u defanzivi, te u poslednja dva minuta Pelsi nisu uspeli da postignu koš.

Pelsi su tri puta imali napad za izjednačenje. Prvi put je trojku promašio Brendon Ingram, drugi put je Vil Barton blokirao Aleksander-Vokera, dok su u trećem navratu izgubili loptu.

Denver je ostvario važnu pobedu, na ovom susretu nisu igrale novopridošlice Eron Gordon i Džavejl Mekgi, te će biti još jači u nastavku sezone kada se ovi iskusni košarkaši priključe timu.

Pored Jokića odličan meč odigrao je Porter junior sa 25 poena, Marej je imao 23 i 11 asistencija, dok je Milsep meč završio sa 16 poena i sedam skokova.

Sjajnu utakmicu kod Pelikansa odigrao je Zajon Vilijamson sa 39 poena i 10 skokova, Bledso je ubacio 16, a podbacio je Ingram sa samo 13 poena i 5/17 iz igre.

Denver ima skor 27/18, a Nju Orleans 19/25.

Prethodne noći na terenu videli smo i Bogdana Bogdanovića u dresu Atlante Hoks. Bivši košarkaš, između ostalog, Partizana našao se u startnoj postavi i odigrao je solidan meč.

Bogdanović je na terenu proveo 21 minut i utakmicu je završio sa 11 poena i pet asistencija, uz odličnih 5/9 iz igre.

Hoksi su od početka imali kontrolu nad duelom, a briljirao je krilni centar Džon Kolins koji je na kraju imao 38 poena i 12 skokova. Njega je sjajno razigravao plejmejker Trej Jang koji je utakmicu završio sa 15 asistencija.

Hoksi su nastavili sa dobrim partijama otkako se Bogdanović vratio na teren, te sada imaju skor 23/22 i dele peto mesto sa Njujork Niksima.

Voriorsi, koji duže vreme igraju bez Stefa Karija, doživeli su novi poraz i polako im izmiče sigurno mesto u plej-ofu pošto imaju 22 pobede i 24 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Blam američke legende: „Gledao sam kako Divac igra za Hrvatsku“

Bil i Vestbruk 11/38, Avdija i Smailagić neprimetni /video/

Ceo svet se smeje američkom klubu – da li je ovo najgori potez u istoriji?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala