Zaharova o Bajdenovoj konferenciji za novinare: Bila je to izrežirana predstava

© AP Photo / Evan VucciAmerički predsednik Džo Bajden
Američki predsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je prvu konferenciju za novinare američkog predsednika Džoa Bajdena nazvala izrežiranom predstavom i primerom neprirodne komunikacije sa novinarima.

Zaharova je primetila, da se od konferencije svašta očekivalo, pre svega da će biti organizovana u mešovitom formatu sa novinarima koji će biti uključivani i on-lajn, da će biti posvećena borbi protiv kovida, da će imati moderatora ili da će biti prevođena na druge jezike.

„Očekivali smo nekakvu konferenciju, ali ne takvu, kakvu smo videli juče. Videli smo režiranu priču. Odnosno, ona se može nazvati izrežiranom ili predstavom. U svakom slučaju to je neprirodna komunikacija govornika sa novinarima“, rekla je Zaharova u intervjuu radiju „Komsomoljska pravda“.
Američki predsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Bajden koristio „puškice“ na prvoj konferenciji za novinare, nisu mnogo pomogle /video/

Prema njenim rečima, pitanja za konferenciju mogla su da budu pripremljena mnogo ranije, posebno sudeći po tome što ih je Bajden čitao.

„Reč je o predsedniku države, koji je nedavno završio predizbornu kampanju. On govori o tome kako se njegova predizborna obećanja uklapaju u formiranje rukovodstva zemlje, odabir kadrova i prve obrise narednih koraka. Ovde, na konferenciji za novinare, ne govorimo o izveštaju o preduzetim koracima, gde je potrebno oslanjati se na tekst“, primetila je Zaharova.

Prema njenim rečima, svi su čekali da će na konferenciji 46. predsednika SAD-a biti demonstrirano obnavljanje odnosa Belog doma i novinara, koje je Demokratska partija SAD-a ranije smatrala uništenim.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden je 25. marta održao prvu konferenciju za novinare od inauguracije 20. januara. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala