Bajden koristio „puškice“ na prvoj konferenciji za novinare, nisu mnogo pomogle /video/

© AP Photo / Evan VucciAmerički predsednik Džo Bajden
Američki predsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džo Bajden održao je u četvrtak prvu konferenciju za novinare od stupanja na dužnost, a britanski mediji primećuju da je on tom prilikom koristio „puškice“.

Bajden je imao posebno izrađene brošure sa podacima koje je trebalo da ga podsećaju šta treba da kaže, piše „Dejli mejl“, konstatujući da se on i pored toga nije dobro snašao.

List dodaje i da se Bajden više puta zbunio i pogrešno navodio neke činjenice, kao i da je gubio tok misli.

Bajden (78) je viđen kako drži list na kojem su bili portreti novinara koje je pozvao na konferencije za novinare, a koji su bili označeni brojevima.

Iako je pred sobom imao podatak da su SAD na 13. mestu po razvoju infrastrukture, Bajden je najpre rekao da su zauzele 85. mesto.

„I dalje mislim da se većini Amerikanaca ne sviđa činjenica da smo sada na 85. mestu na svetu po infrastrukturi. Mislim, pogledajte“, rekao je Bajden, a potom se ispravio: „Globalno smo na 13. mestu po infrastrukturi“.

​Zatim, nakon što je četiri minuta govorio o talasu migranata na granici, rekao je: „I drugo što radimo, mogao bih da dodam....“, prekinuvši rečenicu.

Potom se obratio novinarima, rekavši: „Dajem li vam predugačak odgovor? Jer, ako ne želite detalje... Ne znam koliko detalja želite o imigraciji.... Možda ću se tu zaustaviti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala