Rođen u Italiji, ima pasoš Švedske i Grčke, želi ga Španija – ali, bira Srbiju!

© Foto : Youtube/Screenshot/TresMasUnoSrpski košarkaš Tristan Vukčević u dresu Real Madrida na utakmici protiv Betisa
Srpski košarkaš Tristan Vukčević u dresu Real Madrida na utakmici protiv Betisa - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Mladi košarkaš Tristan Vukčević odabrao je reprezentaciju Srbije pre reprezentacije Španije, potvrdio je njegov otac Dušan.

Osamnaestogodišnji krilni centar prošao je mlađe kategorije Olimpijakosa, a od 2018. godine član je Real Madrida, za čiji prvi tim je debitovao prošle godine.

Tristan je sin Dušana Vukčevića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije i igrača Crvene zvezde, Olimpijakosa, Reala, Montepaskija, Olimpije Milano, Virtusa...

Njegov sin rođen je u Italiji dok je Dušan nastupao za Montepaski iz Sijene, nakon čega se, nedugo zatim, preselio u Grčku.

Pored srpskog pasoša Tristan poseduje i grčki, preko oca, kao i švedski, preko majke, a reprezentativnu karijeru mogao je da gradi i u Španiji, s obzirom da se ta zemlja zainteresovala za njegove usluge po dolasku u Madrid.

​Ipak, porodica Vukčević odlučila je da Tristan nastupa za Srbiju.

„Tristan je rođen u Sijeni, ima srpski pasoš i odlučio je da igra za reprezentaciju Srbije“, naveo je Dušan Vukčević u intervjuu za španski radio „Onda Madrid“.

Vukčevićev razvoj već su krenule da prate razne NBA ekipe, a očekuje se da mladi Srbin bude visoko rangiran na nekom od narednih draftova.

Španski mediji prenose da je cilj Reala da Tristana u svojim redovima zadrže još tri, četiri godine, što je bio slučaj i sa Slovencem Lukom Dončićem, koji uveliko dominira u Americi.

„Tristan je baš srećan u Madridu, tu je već tri godine. Akademija Reala je jedna od najboljih u Evropi, možda i u svetu. To je najbolje mesto za njegov napredak“, izjavio je ponosni otac.

Dejan Tomašević, bivši srpski košarkaš i generalni sekretar KSS - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Tomašević za Sputnjik: Veliko prisustvo stranaca je pogubno za srpsku košarku

Vukčević bi do kraja sezone mogao da igra sve više i više, pogotovo u nekim od nebitnijih mečeva španskog prvenstva u kojem je Real deset kola pre kraja prvi na tabeli.

Trener Pablo Laso mu je nedavno dao značajnih 14 minuta na utakmici protiv Betisa, a Tristan mu se odužio sa 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Reprezentacija Srbije nema manjak talentovanih košarkaša, ali daleko od toga da odluka veoma talentovanog Vukčevića neće biti od pomoći Orlovima u narednim godinama.

Gost emisije „Miljanov korner“ nedavno je bio čuveni stručnjak Duško Vujošević, a jedna od tema bila je rast i razvoj mladih košarkaša u Srbiji.

Ceo svet se smeje američkom klubu – da li je ovo najgori potez u istoriji?

„On je trebalo da bude projekat Partizana, ali su se pojavili trgovci robljem“

Kako su „prozori“ umalo odneli veliku žrtvu – zemlju košarke

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala