Šapovalov je bio u pravu, a sezona se ponovo „lomi“ u Americi

© AFP 2023 / MARK BROWNTeniski meč
Teniski meč - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Denis Šapovalov, kanadski teniser, izjavom o tome da će želeti da propusti što više turnira u sezoni podigao je veliku buru, a da tim putem kreću i njegove kolege postalo je jasno uoči turnira u Majamiju.
Novak Đoković i Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Nisu hteli da slušaju Novaka, a sada je Šapovalov objasnio šta ih čeka

Prvi put od 2004. godine nijedan od članova „velike trojke“ neće učestvovati na jednom Masters turniru, što dovoljno govori o kriznom momentu u kom se nalazi svetski tenis, a sve zbog nesposobnosti krovne organizacije, ATP, da obezbedi teniserima normalne uslove za obavljanje posla.

Turnir u Majamiju nosi 1.000 poena, ali oni nisu bili zanimljivi najpre Rodžeru Federeru, potom Rafaelu Nadalu, a na kraju i Novaku Đokoviću, pre svega zbog činjenice da je bodovanje „zamrznuto“.

To znači da će takmičenje na Floridi biti prvo od 2004. godine na kome neće učestvovati nijedan od pomenutih igrača, što baca senku i na ostatak teniske sezone, za koju se očekivalo da će biti lakša od prethodne.

Podsetimo, takmičenje u 2020. godini je prekinuto u Americi, uoči održavanja Indijan Velsa je objavljeno da će sezona biti suspendovana, a posle duge pauze je nastavljena u značajno drugačijim okolnostima.

„Nova normalnost“ nije nešto na šta teniseri mogu lako da se naviknu, pre svega zbog brojnih logističkih zavrzlama koje sa sobom nose duga putovanja, organizacija treninga, smeštaja i pomoćnog osoblja.

Da li će i kako ATP rešiti probleme, nije izvesno, ali je jasno da je i aktuelna teniska sezona, poput prethodne, na kritičnoj tački – u Americi.

► Svet je upoznao rusko tajno oružje

► Novak je sve iznenadio – neka se spremi Nadal! /foto, video/

► Andrej Rubljov je najveća žrtva „Federerovog sistema“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala