I Amerikancima je jasno koliko su pohlepni

© AP Photo / Lynne SladkyPogled sa tribina stadiona u Majamiju
Pogled sa tribina stadiona u Majamiju - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Američki teniser Rajli Opelka uključio se u raspravu na društveni mrežama o previsokim troškovima za navijače tokom turnira na ATP turneji, prevashodno na tlu SAD.

Tenis je oduvek važio za skup sport, odnosno sport zbog kojeg roditelji moraju da budu ili bogati ili zaduženi kako bi se njihova deca bavila istim.

Slična situacija je i kod navijača, pošto su karte za veoma skupe, pogotovo za one najveće turnire, a pandemijsko doba nateralo je mnoge na razmišljanje o granicama pohlepe.

„Svake godine moj muž i ja idemo na US open, Indijan Vels i Majami. Kupujemo celodnevne karte jer moramo da putujemo do stadiona. Ove godine, karte za mečeve o Majamiju su preskupe. Najjeftinija košta 5.150 dolara, a 2019. smo platili 3.000 dolara za dve karte“, žali se jedna korisnica Tvitera pod imenom Loreta Faturos.

Rajli Opelka, trenutno 41. teniser na planeti, u odgovoru je istakao da teniseri ne igraju „kako bi zaradili novac“, jer su nagradni fondovi značajno smanjeni u pandemijskim uslovima.

„Ovo je tužno... igrači sigurno ne igraju za novac, već za bolje sutra našeg sporta. Ako postoje toliki ljubitelji tenisa koji su spremni da plate 3.000 dolara kako bi gledali tenis, ali ne mogu to da priušte, onda nešto nije u redu“, odgovorio je Opelka.

Ovaj problem u potpunosti obuhvata takmičenja na američkom tlu, ponajviše Masters u Majamiju, koji se ove godine održava od 22. aprila, a na kojem neće biti nikog od članova „velike trojke“.

Ljubitelji tenisa u SAD su započeli raspravu na Tviteru o preskupim cenama karata za mečeve u Majamiju, ali i basnoslovnim propratnim troškovima, kao što su smeštaj, avionska karta i tako dalje...

„Tenis konstantno priča o tome da želi da privuče mlade ljude. Ako bi tenis bio povoljniji za gledaoce, to bi bio dobar početak te taktike. Kombinacija rastućih cena karata i cena hotela u određenim područjima... uf“, nadovezala se Kortni Mejsi, još jedna ljubiteljka tenisa.

Opelka se zatim osvrnuo na problem manjka velikih imena na ovogodišnjem izdanju turnira u Majamiju.

Iz sličnih razloga koji uglavnom nemaju veze sa povredama od turnira su odustala najveća imena, kao što su Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Dominik Tim...

„Hotelske sobe nikada više nisu koštale u Majamiju. Letovi su još skuplji. Igrači ne žele da dolaze čak do Majamija iz tog razlika... zašto bi navijači?“, postavio je dobro pitanje dvadesettrogodišnji Amerikanac.

Da situacija nije ovoliko problematična potvrđuju ispovesti drugih navijača, uglavnom onih iz Evrope, gde su cene, uglavnom, znatno niže nego na turnirima u Americi.

„To je čudno jer na nekim turnirima možete baš jeftino da prođete sa sezonskim kartama. Mogu da gledam mečeve odmah kraj terena u Roterdamu za manje od 500 funti. Mislim da se to baš isplati. Majami nije u domenu realnosti, kako stvari stoje“, napisao je izvesni Džej Si.

Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
U Njujorku je bio glavni bez Đokovića, ali je slavu pretvorio u noćnu moru

Na pomenuti komentar nadovezao se izvesni Džef Mekmilan, koji je podsetio da situacija sa cenama u SAD ni ranije nije bila idealna.

„Da, potrošio sam sav novac koji sam imao kako bih prisustvovao na četiri uvodna dana Indijan Velsa 2018. godine. I to sam uspeo samo jer sam spavao u kolima, te tako uštedeo novac na papreno skupim hotelima. Takođe, kupio sam najjeftinije moguće karte“, kazao je on.

Opelka je podužu prepisku na Tviteru završio džentlmenskim gestom.

„Za ovakve igrače mi igramo. Ostaviću tu karte za Indijan Vels kada god se taj turnir dogodi. Zaprati me kako bih ti poslao poruku i kako bismo se dogovorili oko svega“, pokazao je svoju ljudskost Opelka.

​► Nisu hteli da slušaju Novaka, a sada je Šapovalov objasnio šta ih čeka

Strašni Aslan Karacev – ruska senzacija osvojila prvu ATP titulu!

Optužili su Nadala za prevaru, ali je istina potpuno drugačija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala