Dorćol i Beograd pre Barselone i novca – zbog Novaka

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Krajem aprila na teniskoj turneji istovremeno će se održavati dva kvalitetna, jako slična turnira u Srbiji i Španiji, zemljama Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

U nedelji nakon Mastersa u Monte Karlu, odnosno od 19. do 25. aprila, na teniskom programu biće turniri iz Serije 250 u Beogradu i Barseloni.

Što se tiče teniskih faktora ta dva turnira su maltene identična, pošto će oba biti igrana na šljaci, u isto vreme, na istom kontinentu, za isti broj bodova.

Ono što će se razlikovati biće, pored nekoliko manjih stvari, nagradni fond, pošto će se turnir pod imenom Srbija open igrati za nešto više od 700.000 evra, dok će u Barseloni cifra iznositi oko milion evra više.

Takođe, razlika će biti i u tome koji turnir će „predstavlja“ kog tenisera, pošto se jedan igra u zemlji Novaka Đokovića, a drugi u zemlji Rafaela Nadala.

Iz prostog razloga održavanja dva turnira u isto vreme, teniseri su morali da biraju između jednog turnira koji se održava od 1968. godine i drugog koji se nije održavao devet godina, a prethodno je trajao ukupno četiri.

Iako se Barselona godinama održava sa mnogo uspeha, jedan deo najvećih teniskih imena imao je druge planove.

Na dorćolskim terenima će srpska publika imati priliku da, pored Novaka, gleda i četvrtog teniesra sveta Dominika Tima, kao i još neka velika imena poput Matea Beretinija (10), Gaela Monfisa (14), Stena Vavrinke (21), Borne Ćorića (24) i Aslana Karaceva (27).

​U Beograd će, očekivano, doći i svi srpski igrači, a zanimljivo će da Tim dolazi kao bivši šampion Barselone, dok je na listi i Španac Fernando Verdasko.

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Đoković o Srbima i Hrvatima: Mi smo jedna zemlja, jedan narod

Ni na turniru u Barseloni neće izostati velika imena, ali trenutni utisak je da turnir u Srbiji više obećava.

Ono što je zanimljivo je da će u Barseloni nastupati, pored Bika sa Majorke, četiri igrača koja su ove godine već osvojila po jedan turnir – Aleks de Minor (Antalija), Danijel Evans (Mari river), Janik Siner (Grejt oušn roud) i Kristijan Garin (Santijago).

Moguće je i učešće dva kontroverzna lika Benoe Pera i Nika Kirjosa, koje bi moglo da značajno podigne popularnost „Nadalovog“ turnira.

Jedan deo intervjua za Sputnjik sport Srđan Đoković je odvojio kako bio govorio upravo o Srbija openu.

Naučio je od Medvedeva – prišao je Đokoviću i dobio odgovor koji će pamtiti celog života

Novakov „Sančo Pansa“ uputio psovke prvom čoveku tenisa: „Vrištao je na mene!“ /video/

Crnogorca oterali iz kluba jer je odbio „Astra zeneku“: „Ucenjivali su nas“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala