Đoković o Srbima i Hrvatima: Mi smo jedna zemlja, jedan narod

© AP Photo / Darko VojinovicSrđan Đoković, otac Novaka Đokovića
Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, govorio je o bliskosti srpskog i hrvatskog naroda, te naveo da je za njega „to bila i ostala jedna zemlja“.

Srđan Đoković je u intervjuu za „Sportske novosti“ govorio o brojnim temama, a jedna od njih bila je povezanost Srbije i Hrvatske, nekada članicama Jugoslavije.

Jugoslavija se odavno raspala, ali Srđan, kao i njegov sin Novak, drži do svog stava.

„Za mene je sve to isto, pa nek se ljuti ko hoće i kad god hoće. Za mene je to bila i ostala jedna zemlja, jedan narod. I, jednostavno, mi moramo zajedno, jer pojedinačno ne možemo ništa da uradimo. Niko nas ne smatra ozbiljno, osim ako ne napravimo neku vrstu unije – ekonomske, bilo kakve. Mi smo onda ozbiljan faktor i neće moći da se igraju sa nama kao što se sada igraju“, rekao je Srđan Đoković.

Novakov otac je nedavno bio gost i redakcije Sputnjik sporta, a nacionalno pitanje Srbije bila je samo jedna od tema.

Sa Novakom su kroz prošlost radili brojni hrvatski stručnjaci, kao što su Nikola Pilić, Slavko Rasberger i Zlatko Mateša, a nekoliko godina sa njim sarađuje čuveni Goran Ivanišević.

„Nemam niti jednu jedinu zamerku i kažem da se ne družim sa ekstremistima, kojih ima i kod vas i kod nas. Ja se obraćam normalnom narodu“, dodao je.

Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Medvedev uradio što niko nije 16 godina i poslao pravoslavlje na vrh sveta

Jedna od tema je, kao i tokom intervjua za naš portal, bila odnos zapadnih zemalja prema Srbinu u odnosu na njihov odnos prema Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

„Oni i dalje misle da je to njihov svet, a da smo svi mi ostali, eto, tako... sitniš za potkusurivanje. A, nije tako. I mi smo deo evropske civilizacije i normalnog sveta. I nemamo čega da se stidimo. To što se događalo u prošlosti sa jedne i druge strane, ja samo kažem, neka svako nosi svoj krst. A mi moramo zajedno, nemamo kud! Nemamo izbora. Mi moramo biti zajedno! Apsolutno i jedno tako možemo da se izborimo da nas posmatraju kao ravnopravne ljude“, objasnio je Srđan Đoković.

Pogledajte i kako je protekla proslava Đokovićevog rekorda po broju nedelja na vrhu ATP rang liste u Beogradu.

„Zlatno dete iz siromašne, ratovima osakaćene Srbije popelo se i ostalo na vrhu Mont Everesta“

„Oni priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, sigurno su pripretili Špancima“ /video/

U Đokovićevu čast osvanuo mozaik od 2.177 teniskih loptica /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala