Đere i Nina u drugom kolu, Olga zaustavljena na startu turnira u Majamiju

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANSrpska teniserka Nina Stojanović na turniru u Majamiju
Srpska teniserka Nina Stojanović na turniru u Majamiju - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Prvog dana turnira u Majamiju, srpski teniseri Laslo Đere i Nina Stojanović ostvarili su pobede i tako se plasirali u drugu rundu turnira Masters serije 1000, dok je Olga Danilović poražena od Anastasije Sevastove i time je završila svoje učešće.

Đere je Čeha Jiržija Veselog pobedio u tri seta, po setovima 6:3, 5:7, 6:1.

Srbin je opravdao ulogu favorita na meču protiv 71. tenisera sveta dopustivši samo jedan brejk protivniku. Time je u drugom setu doveo svoju pobedu u pitanje, ali je u trećem setu otklonio sve sumnje i meč rutinski priveo kraju uz samo jedan dozvoljen servis gem češkom teniseru.

Đere je u prvom periodu meča već u trećem gemu iskoristio svoju prvu brejk šansu za vođstvo od 2:1. Nakon toga su se nizali relativno ubedljivi servis gemovi rivala, da bi u devetom gemu Srbin iskoristio svoju drugu brejk priliku i poveo sa 1:0 u setovima (6:3).

Druga deonica bila je prilično izjednačena do jedanaestog gema, kada je Đere prvi put posustao i u najdužem gemu na meču prepustio vođstvo protivniku, koji je u narednom samo potvrdio izjednačenje u setovima. (5:7)

Ovaj pad u igri na samom kraju drugog seta otreznio je Srbina, Đere je Veselog u trećem periodu meča počistio za samo 32 minuta i rutinski se plasirao u drugo kolo Majamija gde će ga čekati Kazahstanac Aleksander Bublik.

Srpska teniserka Nina Stojanović za nešto više od sat i po vremena na terenu, pobedila je Britanku Heder Votson sa 2:0 u setovima (6:4,6:1).

Na samom startu meča, Stojanovićeva je oduzela dva servis gema protivnici i povela sa 4:0 u gemovima.

Potom je usledio niz od tri uzastopna gema Votsonove, da bi Srpkinja osvojila osmi na svoj servis, a u devetom propustila svoju prvu set loptu, dok je drugu iz desetog gema rutinski iskoristila (6:4).

Novak Đoković i Huan Martin del Potro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Đoković možda neće dobiti priliku za konačnu osvetu

Britanka je u drugom setu osvojila samo jedan gem, i to onaj prvi, na svoj servis. Usledili su napadi Srpkinje koja je u sedmom gemu iskoristila svoju treću meč loptu i brejkom ostvarila pobedu. 

U drugom kolu Stojanovićava će se sastati sa Ruskinjom Julijom Putincevom.

Olga Danilović je zaustavljena na samom startu turnira na Floridi, i uprkos sjajnom tenisu viđenom u poslednjem periodu poklekla pred favoritkinjom, Anastasijom Sevastovom sa 1:2 u setovima (1:6, 6:3, 6:7).

Loše je Srpkinja otvorila meč, uzela je samo jedan gem na svoj servis u prvom setu, i uz tri dvostruke servis greške i sedam brejk prilika na strani protivnice olako dozvolila vođstvo pedesetsedmoj teniserki sveta.

U drugom periodu viđeno je nešto bolje izdanje Danilovićeve koja je Letonki oduzela četiri servisa, i u poslednjem gemu iskoristila svoju prvu set loptu obezbedivši neizvestan finiš meča.

Velika borba između rivalki viđena je u poslednjem setu, protivnice su jedna drugoj oduzele po jedan servis gem i uvele završnicu u taj brejk u kom je iskustvo Sevastove presudilo i zaustavilo Danilovićevu već na startu Majamija.

Od srpskih tenisera na Floridi igraju Miomir Kecmanović sa Britancem Lijamom Brodijem i Dušan Lajović, koji u petak igra sa Amerikancem Ernestom Eskobedom.

Novakov „Sančo Pansa“ uputio psovke prvom čoveku tenisa: „Vrištao je na mene!“ /video/

Naučio je od Medvedeva – prišao je Đokoviću i dobio odgovor koji će pamtiti celog života

Zverev je preuzeo megafon od Đokovića: Sramota!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala