Đoković možda neće dobiti priliku za konačnu osvetu

© AFP 2023 / ROBERTO SCHMIDTNovak Đoković i Huan Martin del Potro na Olimpijskim igrama u Riju 2016.
Novak Đoković i Huan Martin del Potro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Argentinski teniser Huan Martin del Potro biće podvrgnut novoj operaciji kolena, tako da nije izvesno da će moći da zaigra na Olimpijskim igrama u Tokiju, zbog čega Novak Đoković možda neće dobiti priliku za revanš za prethodna dva takmičenja.

Del Potro je na društvenim mrežama objavio vest o tome da će po četvrti put morati da se podvrgne operaciji kolena.

Poslednji meč popularni Delpo odigrao je u junu 2019. na turniru Kvins u Londonu, kada je u meču protiv Denisa Šapalova doživeo ozbiljnu povredu kolena od koje se još uvek nije oporavio, pa trenutno zauzima 173. poziciju na ATP listi.

Kako razne terapije kojima je bio podvrgnut tokom ovog vremena nisu otklonile bol, Del Potro je u dogovoru sa doktorom konstatovao da je nova operacija jedino rešenje kako bi mogao da se vrati tenisu i pokuša da zaigra na Olimpijskim igrama.

Sa druge strane, najbolji teniser sveta trebalo bi da uzme učešće na svojim četvrtim Igrama. Đoković je na svom putu u osvajanju olimpijskog odličja uspeo samo jedanput, u Pekingu 2008, kada je pobedom nad Džejmsom Blejkom Srbiji doneo bronzu.

U Londonu 2012. i Riju 2016. godine, upravo je harizmatični Argentinac bio zid koji Srbin nije mogao da pređe.

Pošto ga je u polufinalu pobedio Endi Mari, u pohodu na drugu bronzu Del Potro je Đokovića sprečio u tesnom duelu rezultatom 7:5, 6:4. Uprkos tome što je igrao solidno, Đoković tada nije iskoristio svoje brejk prilike, suprotno od Argentinca koji je zasluženo slavio.

Uprkos velikim očekivanjima u Riju 2016. godine, Đoković je doživeo jedan od najtežih poraza u karijeri. Del Potro ga je izbacio na samom startu turnira u dva taj brejka, nakon čega je osvojio srebrnu medalju za Argentinu.

„Ovo je jedan od najtežih poraza u mom životu i karijeri. Rane su još uvek sveže. Boli užasno. Boli jer su se mnogi ljudi oslanjali na mene. Ja im se izvinjavam što sam ih izneverio. Veoma sam tužan i razočaran“, rekao je tada Srbin.

Nakon Rija usledio je težak period po karijeru svetskog broja jedan, o čemu je za Sputnjik govorio njegov otac, Srđan Đoković.

Međutim, srpski teniski as uspeo je da savlada sve prepreke i uzdigne se do najviših visina svetskog tenisa, te je stoga za očekivati njegovo najbolje izdanje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novakov trener: Mislio sam da će 2011. godine biti kraj

Novak u Beograd dovodi elitu, ali i – Aslana Karaceva

Glasali i Albanci: Đoković dobio ulicu na KiM

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala