Luda glava je pobedila sve demone – kakva dva gola Aleksandra Mitrovića! /video/

© REUTERS / MARKO DJURICAAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, srpski napadač koji je preživeo pravi pakao posle promašenog penala u utakmici protiv Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je na fenomenalan način započeo put ka Mundijalu u Kataru 2022.
Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

Napadač Fulama od te tragične utakmice protiv Škotske nije ličio na sebe, povukao se iz javnosti, ispao je i iz svog tima, a prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo počeo je sa klupe.

Debitant na selektorskoj poziciji Dragan Stojković mu je pružio šansu u drugom poluvremenu, a Mitrović je briljantnim lob udarcem sa preko 20 metara postigao svoj 37. gol u dresu reprezentacije Srbije.

U 68. minutu Stefan Mitrović je započeo akciju Srbije pošto je glavom reagovao na ispucavanje golmana Irske, a lopta je stigla do noge Dušana Vlahovića.

Mladi napadač je iz jednog poteza ostavio loptu Dušanu Tadiću, on je prebacio u prazan prostor gde je naleteo Mitrović, bocnuo loptu i lobovao golmana Marka Traversa.

Opet, kao i prvi gol Srbije – mat u tri poteza, a prava je sreća što je „luda glava“ srpskog fudbala uspela da prevaziđe sve demone, da postigne spektakularan pogodak i sve proslavi na svoj prepoznatljiv način.

Svega desetak minuta kasnije Mitrović je postigao i svoj drugi gol – tom svojom ludom glavom je nadskočio dvojicu rivala i praktično ponovo lobovao Traversa, na divan centaršut Tadića, za svoj 38. pogodak u reprezentaciji Srbije, čime se izjednačio na večnoj listi strelaca sa Stjepanom Bobekom.

► Žigić je govorio da je „to bio šou“, a Kuzmanović kaže da je poziv Srbije prihvatio za pet sekundi

► Srpski mat u tri poteza! /video/

► „Na gol više“ – da li je Srbija spremna za revoluciju?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala