Povratak mita o broju „deset“ – Piksi je odabrao Tadića /video/

© Foto : FSS / Marko MetlašDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ironično je odgovorio na pitanje kako je izabran novi kapiten srpskog nacionalnog tima.

Na konferenciji za medije pred prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, Stojković je rekao da će predvodnik aktuelne generacije biti Dušan Tadić, s obzirom na to da dosadašnji nosilac trake Aleksandar Kolarov nije više u timu.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Šta beše „Filozofija jednog Piksija“? /video/

„Toliko je to teška odluka bila, noćas nisam mogao da spavam...“, rekao je Stojković u ironičnom tonu.

Zatim je „uozbiljio“ priču.

„Naravno da je bila laka odluka. On je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi pozvani igrači kapiteni, figurativno rečeno. On će biti jedan od predvodnika jer nosi jedan lep broj na leđima i dovoljno je kvalitetan igrač da bude kapiten“, istakao je Stojković.

Piksi je apostrofiranjem broja „deset“ podsetio i na svoje učešće u reprezentaciji.

„Neko od novinara, čini mi se da je bio Brada Jovanović iz Sporta, pitao me je kako se osećam. Rekao sam mu da ode kod Ivice Osima i da mu kaže da mi da broj 10 i da ne brine za rezultat. U šali naravno, ali neko je selektoru preneo taj razgovor, do mene je kasnije stigla povratna informacija koja je bila u moju korist. Osim je rekao ’evo ti desetka, pokaži šta znaš’. Bio sam toliko srećan i motivisan, da sam bukvalno leteo po terenu. Mnogo sam voleo taj broj“, naveo je Stojković u jednom od ranijih intervjua.

Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Ekskluzivno Piksi: Da, biću selektor Srbije!

Kapitenski usud prati reprezentaciju Srbije već nekoliko godina, a sve je počelo „skidanjem“ trake Branislavu Ivanoviću pred Svetsko prvenstvo u Rusiji, kada je ona dodeljena Kolarovu.

Ivanović se posle Mundijala oprostio od nacionalnog tima, što je verovatno učinio i Kolarov, nakon neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tadić je i tokom prethodnog perioda nosio traku, što je njegov posao i u klubu, slavnom Ajaksu.

„Mislim da previše pridajemo značaj kapitenskoj traci, nije to toliko bitno, uvek morate da obavljate zadatak i meni je kao jednom od najiskusnijih igrača velika odgovornost. nije bitno ko će nositi traku, svi moramo da preuzmemo odgovornost i budemo kapiteni“, istakao je Tadić na konferenciji za medije.

Fudbalska reprezentacija Srbije novi ciklus kvalifikacija počinje u sredu od 20.45, utakmicom protiv Republike Irske u Beogradu. 

► Sputnjik pita – ko će u „vruću“ fotelju, a legenda kaže: Ne može tek tako

► Srbija ga je olako pustila da ode, a tajna proboja na veliku scenu je – srpski zet

► Krasić za Sputnjik o „pozivu iz Moskve“ i Srbiji kao posebnoj emociji

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala