Panika na Floridi: More izbacilo ogroman projektil koji košta 570.000 dolara /video, foto/

© Foto : YouTube / WPLG Local 10Bespilotni sistem BQM-167A nađen na Floridi
Bespilotni sistem BQM-167A nađen na Floridi - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Američka vojska ima dugu istoriju slučajnih gubitaka, ispuštanja i ispaljivanja nekih od svojih najmoćnijih oružja, uključujući četiri nuklearne bombe u padu bombardera u blizini Grenlanda. Protekle nedelje stanovnici grada na jugu Floride bili su pomalo zbunjeni kada su pronašli narandžastu raketu neobičnog izgleda koju je izbacilo more.

Kako tvrdi Američko ratno vazduhoplovstvo, reč je o bespilotnoj letelici koja se koristi za vežbe nišanjenja.

Meštane Bojton Biča na Floridi uznemirio je veliki narandžasti objekat, dužine oko šest metara, koji podseća na projektil i ima oznake Američkog ratnog vazduhoplovstva, jer su pomislili da je reč o neeksplodiranom vojnom oružju.

Prema navodima „Palm Bič posta“, plaža je zatvorena u petak ujutro nakon što je pronađen „projektil“, ali je ponovo otvorena nakon što je ocenjen kao bezbedan.

Prema izveštaju „Er fors tajmsa“, uređaj se zove bespilotni sistem za nišanjenje BQM-167A, a gotovo je sigurno da je lansiran iz vazduhoplovne baze Tindal, koja se nalazi na suprotnoj strani. To znači da je ga je uhvalila Golfska struja i plutao je možda dva ili tri meseca.

Bespilotna letelica, koja podseća na raketu sa raketnim motorom pričvršćenim pod čudnim uglom, koristi se za uvežbavanje nišanjenja i aviona i meta na zemlji.

„Ovo nije prvi put da se to dogodilo. Uspeli smo da pronađemo veliki broj tih letelica, ali kada je vreme promenljivo i struja vetrova ih ponese, oni se kasnije pojave na obali“, rekla je portparolka Američkog ratnog vazduhoplovstva Savana Brej za „Palm Bič post“.

Na samoj bespilotnoj letelici ispisan je telefonski broj koji treba pozvati u slučaju da ga nađete jer košta 570.000 dolara, prenosi Sputnjik internešenal.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala