Nikada u NATO, Kosovo je Srbija: Srpski ministar o neostvarenim ciljevima bombardovanja

© Sputnik / Aleksandar MilačićNenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj
Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj  - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Srpski ministar za inovacije Nenad Popović poručio je, povodom godišnjice NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, da Srbija nikad neće ući u NATO i da je Kosovo deo Srbije.

Hiljade ubijenih nevinih građana, srušene bolnice, škole, fabrike, mostovi, sramni su trag agresije NATO pakta na Srbiju, saopštio je Popović.

Bačene bombe sa osiromašenim uranijumom ostavile su trajne posledice po zdravlje našeg naroda, dok se od pričinjene materijalne štete, koja se meri desetinama milijardi dolara, a naša privreda još uvek se nije oporavila, dodao je Popović.

„Jedina krivica Srbije za ovaj nasilnički vojni savez je u tome što je branila svoju slobodu i pravo da vodi suverenu i nezavisnu politiku, i što je odbila da preda deo svoje teritorije, svoje Kosovo šiptarskim separatistima i ubicama“, naveo je Popović.

Prave namere ove agresije videle su se veoma brzo nakon okončanja bombardovanja, dodao je Popović, koji je i lider Srpske narodne partije.

„Jedna slobodna zemlja i slobodarski narod trebalo je da se ekonomski unište, moralno slome i takvi skršeni da se pokore. Trebalo je da se pošalje poruka svim drugim nacijama koje čuvaju i vole slobodu da nema druge sile na planeti osim njihove vojne sile“, ocenio je Popović.

© Foto : Ustupljeno SputnjikuNenad Popović: „Nikada im nećemo zaboraviti tih 78 dana bombardovanja, ubijenu decu i porušenu zemlju. Nikada u NATO“.
Nikada u NATO, Kosovo je Srbija: Srpski ministar o neostvarenim ciljevima bombardovanja - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Nenad Popović: „Nikada im nećemo zaboraviti tih 78 dana bombardovanja, ubijenu decu i porušenu zemlju. Nikada u NATO“.

Isplanirali su zločinci da NATO pakt postane glavni vojni i politički činilac na Kosovu, koje je po njihovim zamislima trebalo da postane država pod njihovom kontrolom i upravom, smatra ministar za inovacije.

„Taj glavni cilj bombardovanja – da Srbija odustane od svoje nezavisne politike i da se odrekne Kosova, i pored svog vojnog, političkog i pravnog nasilja do danas nije ostvaren. Niti će ikada biti. Vekovima građen identitet na slobodi i sopstvenoj državi i Crkvi, i na Kosovu kao duhovnoj vertikali čitave nacije, odoleo je i danas odoleva svim pritiscima, nasilju i pretnjama“, naglašava Popović.

Najveća zabluda onih koji su pre dvadeset dve godine pokrenuli bombardovanje Srbije jeste u tome da će se Srbi pod bombama odreći slobodne države i Kosova, ocenio je ministar.

„Ako ih nije razuverilo ovo proteklo vreme da je to zaludan posao, razuveriće ih svaka nova decenija koja bude prolazila od tog zločinačkog čina, i svaka nova generacija Srba kojoj će Kosovo uvek biti srce Srbije, večno Srbija. Nikada im nećemo zaboraviti tih 78 dana bombardovanja, ubijenu decu i porušenu zemlju. Nikada u NATO“, zaključio je Popović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala