Mogu li Srbi da postanu samuraji?

© Foto : Printskrin/Guangdžou Rič end ForsKatšuhito Kinoši
Katšuhito Kinoši - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi se po dolasku na mesto novog selektora Srbije okružio ljudima od poverenja, a među prvima koje je pozvao u pomoć je Japanac Katšuhito Kinoši.

Mnogi su se na prvu loptu iznenadili kada su čuli da će Japanac biti u Piksijevom stručnom štabu, ali oni koji prate i poznaju rad novog selektora Srbije znaju da su Stojković i Kinoši veliki prijatelji.

Od Japana do Kine radili su zajedno, a sada će biti na istom zadatku – da odvedu Srbiju na Mundijal u Kataru naredne godine.

Fizička priprema reprezentativaca Srbije koja je dosad bila poverena Andreji Milutinoviću, kondicionom treneru o kome nije lepe reči imao bivši selektor Ljubiša Tumbaković, ubuduće će biti u Kinošijevim rukama.

​Ne postoji čovek u kojeg Piksi ima više poverenja i s kojim je duže sarađivao otkako je postao trener od Katšuhita Kinošija. On ima visoko obrazovanje, završio je japanski Univerzitet za sportsku nauku i ima UEFA profesionalnu licencu. Davne 2003. godine karijeru je počeo u Omiji, da bi se posle Jokohame, u kojoj je radio od 2006. do 2008. godine, na Stojkovićevo insistiranje stigao u Nagoju.

Radio je tamo od 2008. do 2015, posle čega ga je Piksi zvao u kineski Gvangdžou Rič end Fors.

Kinoši je i te kako upoznat sa srpskim temperamentom, s obzirom na to da je osim sa Piksijem, vreme u Kini provodio sa Markom Perovićem, Boškom Đurovskim, Duškom Tošićem, Bratislavom Živkovićem.

Jednostavno, Kinoši kojem će biti povereno da pripremi „orlove“ da lete po terenu, čovek je od najvećeg poverenja novog selektora Dragana Stojkovića.

To potvrđuju i brojke, one kažu da su bivši as Jugoslavije kojem je sada cilj da odvede Srbiju u Katar, i Katšuhito dosad zajedno pripremili 419 utakmica, pa će prva sledeća sa Republikom Irskom u sredu, 24. marta, biti svojevrsni jubilej - 420.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Povratak mita o broju „deset“ – Piksi je odabrao Tadića /video/

Piksi i Kinoši su u Nagoji sarađivali na 278 utakmica, dok je u Gvangdžouu ta brojka bila nešto manja – 141 meč.

Sada su na novom zajedničkom zadatku, pa će Japanac imati priliku da pokaže da li je zaista toliki majstor za fizičku pripremu, s obzirom na to da ga Piksi hvali na sav glas.

Naravno, i Kinoši ima samo reči hvale na račun svog šega i novog kormilara „orlova“.

„Stojković je autentičan, vrlo je realističan i veoma sam srećan što ću ponovo raditi sa njim“, poručio je Japanac.  

Činjenica je da Kinošijev rad neće moći da se vidi na Piksijevom debiju protiv Republike Irske 24. marta, jer će „orlovi“ prethodno odraditi svega dva treninga, ali će naredni mečevi sa Portugalom i Azerbejdžanom gotovo sigurno pokazati da li Piksijevi učenici prerastaju u „samuraje“ pod budnim okom Japanca Katšuhita Kinošija.

► Sputnjik pita – ko će u „vruću“ fotelju, a legenda kaže: Ne može tek tako

► Brazilac je zaboravio da igra fudbal, a Britanci napadaju – Srbina?!

► FSS se oglasio – poznato ko menja Slavišu Kokezu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala