- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crnogorci prekršili zakon kako bi vređali sopstvenu legendu /video/

© Foto : ABA / Budućnost Dejan Radonjić
Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Na utakmici 22. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde nije bilo nikakve drame, pošto su Podgoričani slavili ubedljivu pobedu od 83:63. Zbog toga su, pored ostalog, u centru pažnje bili navijači.

Uprkos zabranama ABA lige i države Crne Gore, navijači Budućnosti, popularni Varvari, našli su se u dvorani „Morača“ i pružili podršku svojim miljenicima.

Trenutno nije poznato koliko navijača je ušlo u podgoričku dvoranu, odnosno na koji način su isto uradili, s obzirom da je isto trebalo da im bude zabranjeno.

Budućnost Zvezda  - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Zvezda se prvi put ove godine udavila u iznenađujuće „vrućoj Morači“

U Crnoj Gori je već neko vreme na snazi takozvani „policijski čas“ od devet uveče do pet ujutru, pa su pored zabrane okupljanja i dolaska na utakmice navijači Budućnosti prekršili i tu pandemijsku meru.

Da situacija bude gora, Varvari su gotovo neprestano vređali goste, uglavnom kapitena Branka Lazića, državu Srbiju i crnogorskog stručnjaka Dejana Radonjića.

Gnusne uvrede na račun Radonjića zabezeknule su javnost, pre svega zbog toga što je on kao igrač šest godina nastupao za Budućnost, a potom ih vodio i kao trener – što do završnice ABA lige, što do plej-ofa Evrokupa.

​Iako je Radonjić 2013. godine direktno iz Budućnosti prešao u redove crveno-belih, uvrede od navijača svog bivšeg kluba uglavnom nije dobijao.

Nikola Nikolić, novinar portala „Vijesti“, posle meča objavio je članak u kojem se zapitao zbog čega je Dejan Radonjić zaslužio uvrede.

„Zar je takav doček zaslužio čovek koji je gradio Budućnost do visina kakve nisu mogle da se zamisle ranih 90-ih?

Zar je zaslužio da niko iz kluba u kojem je ostavio neizbrisiv trag ne pokuša da umiri najvatrenije navijače, koji su se nekim čudom našli na tribinama?

Zar nije Gavrilo Pajović, koji mu je bio saigrač, a kasnije i prvi saradnik kao sportski direktor, morao da ih smiri?

Zar to nije morao da uradi i Dragan Bokan, koji ga je zatekao na klupi kada je postao predsednik kluba i sa njim dva puta stigao do četvrtfinala Evrokupa?

Zar nisu i ti 'navijači' morali da se zapitaju šta rade, kada ih već niko nije izbacio iz dvorane?“, navodi se u tekstu.

Trenutno nije poznato da li će crnogorske vlasti ili regionalno takmičenje reagovati zbog kršenja pomenutih pravila.

Jokićeva borba protiv nepravde; „Presmešno i nenormalno“

Avdija objasnio Amerikancima da linč nije jedina opcija

Hrvat „folirao“ pa napao mladog srpskog košarkaša

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala