Bogdan Bogdanović je ponovo glavna tema u Americi

© AP Photo / John BazemoreBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Od povratka Bogdana Bogdanovića nakon povrede i dolaska na klupu trenera Nejta Mekmilana, košarkaši Atlanta Hoksa ostvarili su osam pobeda u isto toliko utakmica, te trenutno čvrsto zauzimaju četvrtu poziciju Istočne konferencije, ali će srpski reprezentativac gotovo izvesno napustiti taj tim.

Očigledno je odluka čelnika franšize iz Atlante o smeni trenera Lojda Pirsa dobro uticala na Hokse, jednako kao i istovremeni povratak srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića nakon povrede kolena.

Međutim stvari su se u danu promenile i Bogdanović se našao na listi igrača koji mogu da promene sredinu. 

Hoksi su prethodno zauzimali 11. poziciju sa skorom od 14 pobeda i 20 poraza, da bi sa prvom utakmicom pod komandom Nejta Mekmilana počeli da nižu samo pobede.

Od tada je Atlanta odigrala osam utakmica i pomerila se čak za sedam mesta u trci za plasman pred plej of.

Pored toga što je uneo osveženje u ekipu nakon dva meseca pauze, Bogdanović je, prvobitno ograničenom minutažom, uspeo je da se približi proseku koji je imao u decembru, ali i da postigne svoj rekord sezone kada je na utakmici protiv Oklahome ubacio 23 poena uz šest skokova i tri asistencije za 30 minuta provedenih na parketu.

Bivši as Fenerbahčea i Partizana u martu je prosečno beležio devet poena, 2,9 skokova, 2,5 asistencija uz 22,4 minuta pružene šanse na parketu.

Hoksi, predvođeni Trejem Jangom, Danilom Galinarijem i Džonom Kolinsom, u poslednjih osam mečeva pobedili su Majami, Orlando, Toronto, Sakramento, Klivlend, Hjuston, Oklahomu i Los Anđeles Lejkerse, a u narednom meču će ih dočekati Klipersi.

Aleksej Pokuševski (pozadi) tokom utakmice protiv Memfis Grizlisa - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pokuševski zapušio usta kritičarima i ispisao istoriju NBA lige! /video/

Nije izvesno da li će na toj utakmici zaigrati Bogdanović pošto je uprava Hoksa odlučila da ga se odrekne, iako je letos potpisala sa njim četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara.

Navodno, Bogdanović je već skrenuo pažnju brojnih NBA timova, kao njegova sledeća destinacija se pominje Boston, ali je u igri i Golden Stejt, kome bi dobar šuter za tri poena dobro došao, s obzirom na to da je Klej Tompson van terena, dok Keli Ubre nije uspeo da popuni tu prazninu.

Vredi podsetiti da je srpski košarkaš bio glavna tema u američkoj javnosti u proteklom prelaznom roku, kada je praktično bio dogovoren njegov transfer iz Sakramenta u Milvoki.

Ipak, ti klubovi su transakciju dogovorili uoči početka prelaznog roka, dogovor je propao, klubovi su kažnjeni, a Bogdanović je umesto u društvo Janisa Adetokumba otišao u Atlantu.

Po svemu sudeći, 28-godišnji košarkaš će ponovo promeniti sredinu, te pokušati da pronađe pravi tim za sebe.

​►Brutalna partija Jokića u tesnom porazu Denvera /video/

Hrvat „folirao“ pa napao mladog srpskog košarkaša

Deco, učite od Demijana Lilarda /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala