Kontrolna provera spremnosti: Najavljene velike vojne vežbe na jugu Rusije

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaLovci T-50 tokom pokaznog leta na Međunarodnom avio-salonu MAKS 2017.
Lovci T-50 tokom pokaznog leta na Međunarodnom avio-salonu MAKS 2017. - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Jedinice kopnenih snaga, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, Crnomorska flota i Kaspijska flotila učestvovaće u velikim vojnim vežbama Južnog vojnog okruga Rusije u okviru kontrolne provere pod rukovodstvom komandanta okruga generala Aleksandra Dvornikova.

Kako je saopštila pres-služba vojnog okruga, bataljoni taktičkih grupa će izvoditi vojne vežbe sa posadama brodova i eskadrilama operativno-taktičke, pomorske avijacije. Proveriće se i spremnost jedinica morske pešadije, obalskih i vazdušno desantnih snaga koje se nalaze na teritoriji vojnog okruga da odbiju morski i vazdušni desant.

Ranije je komandant Južnog vojnog okruga Aleksandar Dvornikov obratio pažnju na intenziviranje velikih pomorskih vojnih vežbi država NATO-a sa Ukrajinom i Gruzijom. Po njegovim rečima, na manevrima se vežba prebacivanje američkih snaga u crnomorske države, nedaleko od Krima i kavkaske obale.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala