Pad prihoda primorskih opština u Crnoj Gori manji za skoro 10 miliona evra

© PixabayBudva
Budva - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Na teritoriji šest primorskih opština u Crnoj Gori tokom perioda epidemije virusa korona prošle godine je zabeležen je pad u naplati poreza na dohodak građana od 9,8 miliona evra, odnosno, 21 odsto, u odnosu na uporedni period 2019. godine.

Naime, u vremenu od marta pa do kraja decembra prošle godine u Baru, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu i Ulcinju od naplate poreza na dohodak građana prihodovano je ukupno 36,6 miliona evra, dok je u uporednom periodu 2019. ta naplata iznosila 46,4 miliona evra, piše Dan, prenosi RTCG.

To su podaci Nevladine organizacije Akcija za socijalnu pravdu (ASP), koji su posredstvom Zakona o slobodnom pristupu informacijama dobijeni od Vlade Crne Gore.

Podaci ukazuju na jak udar epidemije na ekonomsku supstancu zemlje. Posmatrano pojedinačno po opštinama, u Budvi je najveći pad od blizu 30 odsto, tj. u deset meseci prošle godine naplata poreza na dohodak građana iznosila je 8,2 miliona, a godinu ranije je prihodovano 11,7 miliona evra.

Kada su u pitanju Podgorica i Nikšić, kao dve vodeće lokalne samouprave u zemlji, posmatrano u ukupnom desetomesečnom periodu, ostvaren je približno isti iznos naplate poreza na dohodak građana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala