Liverpul posrće, a to „ubija“ cenu njegovim zvezdama

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMohammed Salah pered načalom matča gruppovogo эtapa čempionata mira po futbolu meždu sbornыmi Rossii i Egipta
Mohammed Salah  pered načalom matča gruppovogo эtapa čempionata mira po futbolu meždu sbornыmi Rossii i Egipta - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Liverpul ove godine igra katastrofalno kao domaćin u Premijer ligi, što se odrazilo na poziciju na tabeli, gde su tek šesti. Strahovit pad bivšeg prvaka Evrope prouzrokovao je da vrednost igrača bude smanjena desetinama miliona evra.

Specijalizovani fudbalski sajt „transfermarkt.de“ koji se bavi procenama vrednosti fudbalera širom sveta, je „ubio“ cene gotovo svim fudbalerima Liverpula. Počev od golmana Alisona, koji je pravio početničke greške u poslednje vreme, ali su najveći gubitnici Sadio Mane - Roberto Firmino i Mohamed Salah.

Jednostavno, nekada ubitačni trio, sada jedva pronalazi put do mreže rivala, pa im se ukupna cena srozala čak za 47 miliona evra! I to samo njima trojici!

Sadio Mane, krilni napadač „redsa“ bio je „težak" 120 miliona evra prema „transfermarkt.de“, a sada je njegova realna tržišna vrednost okruglo 100 miliona. 

Tik iza njega je Brazilac Firmino, kome je cena splasnula sa 72 miliona evropskih novčanica, na 55, dok je bronzana medalja rezervisana za Egipćanina.

Salah je ranije uterivao strah u kosti rivalima, a sada nije ni bleda senka tog igrača. Sve to mu je spustilo cenu sa 120 na 110 miliona evra.

Saša Kalajdžić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Može li „Žigićev naslednik“ da zakomplikuje trku za titulu u Bundesligi? /video/

Jednostavno, Liverpul na sedam utakmica kao domaćin u Premijer ligi u 2021. godini nije pobedio, i osim što trpi klub koji je tek šesti na tabeli i neizvesna mu je evropska budućnost naredne sezone, jasno je da je i tržišna vrednost najvećih zvezda morala da bude preispitana i s razlogom drastično korigovana.

​Klop je u problemu, igrači nikako da se vrate na top nivo kojim su harali Premijer ligom i Ligom šampiona, u kojoj su doduše, bar rezultatski solidni, što potvrđuje plasman u četvrtfinale gde ih čeka Real Madrid.tra

► Spajić za Sputnjik: O muku u svlačionici posle Škota, Lukinom povlačenju i sedenju na klupi

► Mamić za Sputnjik: Zvezda se bori s kosturima iz ormara, a Dinamo s domaćim izdajicama

► Spektakl u najavi: Bajern i PSŽ u reprizi finala, udariće Real na Liverpul

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala