Može li „Žigićev naslednik“ da zakomplikuje trku za titulu u Bundesligi? /video/

© AP Photo / Sebastian GollnowSaša Kalajdžić
Saša Kalajdžić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Suvereni vladar nemačkog fudbala - Bajern Minhen ugostiće u subotu od 15.30 u okviru 26. kola Bundeslige ekipu Štutgarta, koja zahvaljujući Saši Kalajsdžiću spada u najprijatnije iznenađenje šampionata. Momak koji vuče srpske korene i koji zbog dva metra neodoljivo podseća na Nikolu Žigića, pokušaće da nastavi fantastičan golgeterski niz.

Saša Kalajdžić je na prethodnih sedam utakmica Bundeslige postigao isto toliko pogodaka, te je sa 13 golova prvi strelac Štutgarta u aktuelnoj sezoni Bundeslige.

U premijernom meču 26. kola, Lajpcig je na iskustvo slavio protiv Arminije Bilefeld minimalnim rezultatom, čime je prišao lideru Bajernu na svega bod.

U slučaju da Kalajdžić i „švabe“ uspeju na Alijanc areni da prirede svojevrsno čudo i sapletu Levandovskog i drugove, onda će trka za „salataru“ biti i te kako zanimljiva jer posle reprezentativne pauze koja stupa po završetku vikenda, sledi derbi Bajerna (58 bodova) i „bikova“ (57).

​A, Štutgart i „Žigićev naslednik“ imaju pravo da se nadaju da mogu da otkinu bodove Flikovoj kaznenoj ekspediciji. Ne prete, daleko od toga, samo je sportski gajiti optimizam pred ispit sezone, pogotovo ako se uzme u obzir da „švabe“ nisu poražene u poslednjih pet prvenstvenih utakmica, gde imaju učinak od tri pobede i dva remija.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Mamić za Sputnjik: Zvezda se bori s kosturima iz ormara, a Dinamo s domaćim izdajicama

Upravo ih je ta serija lansirala na osmo mesto Bundeslige, pa ni izlazak u Evropu naredne sezone nije nemoguća misija. Bajer Leverkuzen im beži svega četiri boda, a Dortmund šest.

Ali, nije Saša Kalajdžić prvi strelac sekipe sa 13 golova, jedina pretnja po Nojerov gol. Tu je i sjajni Silas Vamangituka, koji je na koti 11 uz četiri asistencije. Ipak, jasno je da postoji mogućnost i da se momci iz grada, u kojem je rođen Mercedes, loše provedu u Minhenu jer je Robert Levandovski u strašnoj formi, to najbolje oslikava učinak od 32 gola i prvo mesto na listi strelaca nemačkog prvenstva.

Daleko, daleko od poljskog „ubice golmana“ je supertalentovani Erling Braut Holand sa 19 pogodaka.

U svakom slučaju, spektakl u sudaru Bajerna i Štutgarta je zagarantovan i teško je uopšte zamisliti da se mreže na Alijanc areni neće tresti. Pitanje je samo koliko će puta to učiniti Levandovski i da li će „Žigićev naslednik“ nastaviti golgeterski niz, a šampionsku trku učiniti još uzbudljivijom.

► Novi „slučaj Jović“ u Realu – Zidan mladog Norvežanina tretira kao Srbina

► Piksi: Arogantne šaljem kući, hoću svih devet bodova na startu

► Spektakl u najavi: Bajern i PSŽ u reprizi finala, udariće Real na Liverpul

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala