Spajić za Sputnjik: O muku u svlačionici posle Škota, Lukinom povlačenju i sedenju na klupi

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKSrpski fudbaler Uroš Spajić
Srpski fudbaler Uroš Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Uroš Spajić, štoper fudbalske reprezentacije Srbije, bio je gost Sputnjikove emisije „Miljanov korner“ u kojoj je pričao o A selekciji, neuspehu protiv Škotske, Luki Milivojeviću, novom selektoru Draganu Stojkoviću, ali i o klupskoj karijeri.

Spajić, fudbaler holandskog Fejnorda, prisetio se duela sa Škotskom u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. Srbija je posle penala izgubila i san o prvom šampionatu Starog kontinenta otišao je u nepovrat.

„Katastrofa sam se osećao, ne samo ja, već svi. Ušli smo u svlačionicu, sat vremena niko reč nije progovorio. To je bio šok i te dane koje smo proveli zajedno... bilo je teško. Tako nešto sebi nismo smeli da dozvolimo jer imamo kvalitet. Ja verujem da je to vrsta škole za ubuduće, kako treba da se uđe u utakmicu, odnos i sve“, rekao je Spajić našem Miljanu Milićeviću.

Bivši fudbaler Crvene zvezde bio je upitan da prokomentariše slučaj Luke Milivojevića koji se nije našao na poslednjem spisku Dragana Stojkovića Piksija.

„Ne znam, ne bih se bavio stvarima koje su lične. Luka nije mali dečko, odrastao je momak, sigurno da ima razloge iza kojih stoji. Ne bih se puno petljao, zna se ko odlučuje, ko pravi spisak i čija je odgovornost. Što se mene lično tiče, ja sam neko ko je mogao da se žali, imao sam prilike, sam si rekao kada sam debitovao i za toliko godina sam nastupio 14 puta, što je nije mnogo“, rekao je Spajić za Sputnjik i dodao:

„Uglavnom sam sedeo na klupi, ali uvek sam bio tu jer nikada nisam razmišljao u tom smislu, uvek mi je čast da dođem da igram za reprezentaciju. Jeste, naravno da mi je draže kada igram, kao i svakom fudbaleru, ali eto u nekim situacijama kada ne igraš, nekako opet stavim sve na stranu jer nisam u klubu, tu sam za svoju zemlju. Time sam se uvek vodio. Gledam sebe i ne bih komentarisao, to su lične odluke. Toliko od mene“.

„Da li je takav odnos svih fudbalera isti, da im je u redu da sede na klupi u reprezentaciji“, pitao je novinar Sputnjika.

„Nisam rekao da mi nije problem da sedim na klupi, to niko ne voli, ali ipak je to reprezentacija. Mislim da je sam selektor rekao da je tim iznad svega, mislim da tako svako treba da razmišlja, to je jedini način da se napravi uspeh. Niko nije srećan i zadovoljan da bude na klupi, niti je to nekome cilj, svi žele da igraju i da se dokažu“.

Aleksandar Mitrović, dugogodišnji reprezentativac Srbije i prijatelj Luke Milivojevića, u intervjuu za Sputnjik rekao je da se Srbija prelako odriče svojih fudbalera.

Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

„Nije moje da komentarišem, ali niko se nikoga nije odrekao, to su neke lične odluke koje su donete. Niko nije rekao da se odrekao, tako da ne znam... Razumem Mitra, oni su super drugari, razumem svakog, ali to je lična odluka i mora da se poštuje. Ali opet, vraćam se na suštinu, tim je iznad svega, jedino tako možemo da napravimo rezultat“.

Srpski fudbaler ističe da nije lično razgovarao sa Piksijem, ali da se čuo sa Dikom Stojanovićem i da su obavili klasičan razgovor pre okupljanja.

„Standardna procedura, sigurno ćemo se upoznati u ponedeljak kada se vidimo“, kaže Spajić.

Fudbaler Fejnorda dodaje da je dolazak legende poput Stojkovića veliki podstrek za sve igrače.

„Kada je reprezentacija u pitanju nikada nemate dovoljno vremena za uigravanje. Ali, mi smo svi profesionalci, imamo iskustvo, nema šta tu mnogo da se nauči. Dolazak Piksija je veliki podstrek za svakog igrača jer je on čovek koji se ostvario u svakom smislu u fudbalu, čovek koji je legenda i koji ima autoritet. Mislim da će svakom igraču koji bude došao na okupljanje biti čast i zadovoljstvo da mu Stojković bude trener. Neke ideje koje ima u glavi pokušaće da nam prikaže i pokaže, kako na terenu, tako i van njega“.

Opširnije o svemu što je pričao Uroš Spajić pogledajte na našem Jutjub kanalu.

Piksi: Arogantne šaljem kući, hoću svih devet bodova na startu

Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

Piksi ponovo pod zastavom Srbije: Moramo da ginemo za dres, grb i himnu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala