Rubljov ironično o „Federerovom sistemu“: Kažite mi, šta je bolje biti, četvrti ili osmi?

© AP Photo / Dita AlangkaraAndrej Rubljov u zagrljaju Saše Zvereva
Andrej Rubljov u zagrljaju Saše Zvereva - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov pridružio se kritikama na račun sistema Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i povlašćenog statusa Rodžera Federera.

Rubljov je jedan od tenisera koji se nalaze u najboljoj formi u poslednjih godinu dana, a njegov renking to i potvrđuje.

Dvadesettrogodišnjak iz Moskve se od 19. oktobra prošle godine nalazi na osmom mestu ATP rang liste, a od početka 2020. godine je ostvario najbolje rezultate na tri od četiri Grend slema, pošto se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, US opena i Australijan opena.

Rusa su nedavno upitali šta misli o odluci ATP-a da produži „zamrzavanjebodova, o kojem je govorio i Aleksander Zverev, koji je kritikovao sistem.

Zverev je izjavio da trenutni sistem nije fer, te podsetio na status Rodžera Federera, koji se i dalje nalazi u samom vrhu, odnosno na četvrtom mestu, iako se 14 meseci nije bavio profesionalnim tenisom.

Zbog pravila koja su nastala zbog pandemije virusa korona, Švajcarac je zadržao sve svoje bodove iako se nije pojavio ni na jednom turniru.

„Da imamo normalan sistem mislim da bih bio četvrti na svetu. Šta mislite da je bolje za mene, da budem osmi ili četvrti?“, upitao je Rubljov.

​Rubljov je, pored pomenutih uspeha na slemovima, od početka prošle sezone osvojio turnire u Dohi, Adelejdu, Hamburgu, Sankt Peterburgu, Beču i Roterdamu, dok je sa reprezentacijom Rusije podigao trofej ATP kupa.

Novak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Ćaćić za Sputnjik: Od Srbije i Đokovića do Buenos Ajresa i 39. titule

Slična situacija je i sa Zverevim, koji je igrao finale US opena, četvrtfinale Australijan opena, osvojio dva turnira u Kelnu i došao do finala Mastersa u Parizu.

Saša i Andrej, međutim, zauzimaju sedmu, odnosno osmu poziciju planetarnog poretka, dok je na šestom mestu Federer sa ukupno jednim odigranim turnirom za više od godinu dana.

O brojnim nepravdama u svetu tenisa je, pored ostalog, nedavno govorio Srđan Đoković u intervjuu za Sputnjik sport.

Da li Srbija u „klincu” iz Novog Pazara ima Đokovićevog naslednika?

Skandiraju joj Hrvati, briljira u poslu: Ko je „slatka, mala Marijana“?

Mentalna gromada iz Srbije koje se plaši ceo svet /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala