Sjajni Lojd presudio Panatinaikosu – Zvezda slavila u Atini!

© Foto : Foto: KSS/N.ParaušićDžordan Lojd
Džordan Lojd - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Panatinaikos 86:82 u 30. kolu Evrolige, čime su ostvarili drugu pobedu zaredom u elitnom evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Izabranici Dejana Radonjića odigrali su fenomenalnu četvrtu četvrtinu, serijom 18:0 preuzeli su kontrolu nad utakmicom i na kraju su u neizvesnom finišu uspeli da savladaju PAO.

Igrač utakmice bio je Džordan Lojd koji je pogodio trojku na 50 sekundi do kraja. Isticao je napad, Lojd je igrao 1-na-1 i pogodio je samo dno mrežice, 82:79.

U narednom napadu Mario Hezonja nije uspeo da uzvrati, te je na 29 sekundi do kraja Zvezda imala +3 i napad. Na 11 sekundi do kraja Branko Lazić ubacio je oba slobodna bacanja, što je i približilo crveno-bele pobedi, 84:79.

Hezonja je uspeo da pogodi trojku i unese dodatnu dramu na sedam sekundi do kraja, ali je Lojd bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja, te PAO nije imao šansu da se vrati u meč.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Lojd sa 27 poena, Volden je postigao 14, dok je Kuzmić imao devet poena i pet skokova. U poraženom timu Sent-Ros je ubacio 21 poen, a Papajanis i Papetru 14.

Nemanja Nedović nije igrao za Panatinaikos zbog povrede, dok je Mario Hezonja meč završio sa 15.

Crveno-beli nisu dobro otvorili utakmicu, PAO je od starta imao prednost, pa je rezultat posle deset minuta igre rezultat bio 23:17.

Domaćin je održavao prednost, Zvezda nije igrala na očekivanom nivou, ali to se promenilo sredinom druge deonice. Ekipa Dejana Radonjića zaigrala je bolje, te se na poluvreme otišlo sa 40:40.

Početak treće četvrtine nije obećavao, Panatinaikos je napravio seriju 15:0 i prvi put došao do dvocifrene prednosti – 59:48.

Zvezda je tada pokazala karakter i na seriju 15:0, odgovorila je sa 18:0. U poslednju četvrtinu ušla je sa prednošću od pola koša, pa je i psihološka prednost bila na njenoj strani.

U poslednjih deset minuta za većinu stvari pobrinuo se Džordan Lojd koji je u poslednjih 90 sekundi postigao sedam poena.

Crveno-beli na kraju su ostvarili devetu pobedu u Evroligi, dok je PAO ostao na deset.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bogdanovićev rekord sezone na „upoznavanju“ sa „srpskim jednorogom“ /video/

Srpkinja košarkom osvaja Ameriku /video/

Milica Dabović u NBA stilu dominira u Republici Srpskoj /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala