Novi „slučaj Jović“ u Realu – Zidan mladog Norvežanina tretira kao Srbina

© AP Photo / Nick PottsMartin Edegor (u sredini) proslavlja gol u dresu Arsenala
Martin Edegor (u sredini) proslavlja gol u dresu Arsenala - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Pratite nas
Mladom norveškom fudbaleri Martinu Edegoru dešava se sudbina Luke Jovića u slavnom Real Madridu, pa zbog toga sreću traži na jednom drugom mestu.

Ofanzivni vezista iz Norveške deo je Real Madrida od 2015. godine, kada je tamo prešao iz Stromsgodseta sa samo 17 godina.

Tada se znalo da Edbegoru neće biti momentalno pružena prilika, te da će morati da se kali na pozajmicama i u rezervnom timu svog novog kluba.

Od tada je, ipak, prošlo sedam godina, a Edegor u pomenutom periodu nije došao ni blizu prvog tima „kraljevskog kluba“.

Edegor je prethodnu sezonu proveo igrajući u Real Sosijedadu, gde je konačno dobio priliku da na velikoj sceni pokaže svoje umeće.

To mu nije donelo priliku da zaigra pod kormilom Zinedina Zidana, koji u Edegoru nije video nekog na koga može da računa ove sezone, pa je Norvežanin poslat na pozajmicu u Arsenal.

Ovaj slučaj se može uporediti sa slučajem srpskog golgetera Luke Jovića, koji je pre skoro dve godine došao u Real i od tog trenutka potpuno stagnirao u razvoju karijere.

Jović se nedavno vratio u Ajntraht u vidu pozajmice, pa tamo pokušava da se vrati u formu iz koje je potpuno ispao zbog nepoverenja Zidana i drugih faktora.

Edegor nije morao toliko da čeka kako bi se vratio u ritam, pa je maltene odmah po dolasku u londonski klub ostavio utisak zbog kojeg bi mogao trajno da se preseli u Englesku.

Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Momak kojeg je Srbija „ugušila“ ispisao istoriju brže nego iko ikada

Kako prenose svetski mediji, Edegor je izrazio želju da napusti Zidana i ostane u Arsenalu uz trenera Mikela Artetu, sa kojim ima mnogo bolji odnos.

Pregovori između Tobdžija i Kraljeva uskoro bi trebalo da počnu, ali nije poznato da li će do dogovora doći. Zidan je u „slučaju Jović“ izjavljivao kako je Srbin bitan deo budućnosti kluba i neko na koga računa, te nastavljao da mu ne daje priliku.

„Veoma sam zadovoljan Edegorom. Mislim da će on napredovati korak po korak i sve se bolje prilagođavati na ekipu“, rekao je Zidan pred početak tekuće sezone, tokom koje je i napustio Real.

Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

Šokantna izjava legendarnog fudbalera: Zauvek ću biti alkoholičar

Sergej i Lacio nemoćni protiv šampiona Evrope, Čelsi eliminisao Atletiko!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala