Nemački poslanik: Reči ukrajinskog ambasadora o odgovornosti Berlina za Krim - senilnost

© Sputnik / Nikolaй Filяkov / Uđi u bazu fotografijaNemački poslanik: Tvrdnje ukrajinskog ambasadora o odgovornosti Berlina za Krim - senilnost
Nemački poslanik: Tvrdnje ukrajinskog ambasadora o odgovornosti Berlina za Krim - senilnost - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Poslanik Bundestaga iz redova AfD Valdemar Gert kaže da izjava ukrajinskog ambasadora u Nemačkoj o tome da je Berlin „dužan“ da učini sve kako bi se Krim vratio Ukrajini izaziva nedoumice.
„Senilnost koja se pogoršava. Nema šta drugo da se kaže“, kratko je prokomentarisao on.

Podsetimo, ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrej Meljnik pozvao je Berlin da učini sve kako bi Krim bio vraćen Ukrajini, rekavši da to „moralni dug“ Nemačke.

„Moralni dug Savezne Republike Nemačke dolazi iz istorijske odgovornosti Nemačke prema Ukrajini za nacističku tiraniju. Nemačka je dva puta vojnim putem okupirala Krim u poslednjih sto godina“, napisao je Meljnik u članku za „Berliner cajtung“.

Reagovala je i Moskva. Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je Berlin odgovoran za to da Kijev ispunjava svoje obaveze iz Minskih sporazuma.

Vakcina AstraZeneca  - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Zaharova ismejala izjavu ukrajinskog ministra: Niste režim nego čudo neviđeno

Poslanik Državne dume Viktor Vodolacki smatra da Kijev ponovo pokušava da gurne Berlin protiv Moskve, jer je Krim ruska teritorija.

„Ispostavlja se da Ukrajina hoće 'treći svetski rat'. Do toga nije došao još nijedan lider najvišeg nivoa, nijedna zemlja. Samo Ukrajina u svom ludilu može da izjavljuje sve što joj padne na pamet“, rekao je Vodolacki za „Duma TV“.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala