Zaharova ismejala izjavu ukrajinskog ministra: Niste režim nego čudo neviđeno

© Sputnik / Gustavo Valiente / Uđi u bazu fotografijaVakcina AstraZeneca
Vakcina AstraZeneca  - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je prokomentarisala izjavu ministra kulture i informativne politike Ukrajine Aleksandra Tkačenka o umešanosti Rusije u situaciju oko vakcina „AstraZeneka“, ocenivši to kao još jednu fantaziju ukrajinskih vlasti.
„Nastavljaju da žive u svom svetu iz mašte – krimske konferencije ne održavaju u Jalti, uređuju Krim bez Krima, ratuju sa Rusijom bez Rusije, podstiču emitovanje na ruskom jeziku u inostranstvu, ograničavajući emitovanje na ruskom u svojoj zemlji. Sada se ministar kulture uhvatio za situaciju u svetu sa vakcinama i vakcinacijom, koje Ukrajine ne proizvodi i ne sprovodi. To nije režim, nego čudo neviđeno“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Ranije je Tkačenko napisao na Telegramu da vesti o prekidu korišćenja vakcine „AstraZeneka“ u pojedinim evropskim zemljama mogu biti povezane sa masovnom informativnom kampanjom koju navodno sprovodi Rusija. Prema njegovom mišljenju, to je učinjeno kako bi oslobodilo tržište za rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je slične tvrdnje nazivao glupostima.

Podsetimo, više evropskih zemalja je obustavilo upotrebu vakcine AstraZeneka“ zbog izveštaja o smrtnim slučajevima zbog stvaranja krvnih ugrušaka.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala