Ko iza kulisa vuče konce umesto Bajdena – pita polovina Amerikanaca

© AP Photo / Alexandra WimleyDžo i Džil Bajden
Džo i Džil Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Broj Amerikanaca koji veruju da neko drugi, a ne predsednik SAD Džo Bajden, donosi važne odluke u Beloj kući, jednak je broju američkih građana koji veruju da je Bajden glavni u zemlji, otkrilo je nedavno istraživanje agencije Rasmusen.

Samo 47 odsto Amerikanaca veruje da Bajden sam odlučuje u vezi sa svojim predsedničkim dužnostima, pokazala je anketa. Isto toliko ispitanika, 47 odsto, uvereno je da neko drugi, poput potpredsednice Kamale Haris, iza kulisa donose te odluke. 

Predsednički kandidat Demokratske partije SAD Džo Bajden na predizbornom mitingu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2020
Ja sam muž Džoa Bajdena i kandidujem se za Senat /video/

Rezultati ankete izazivaju zabrinutost s obzirom na široku raspravu o Bajdenovom mentalnom stanju uoči predsedničkih izbora u novembru. Glasine da najstariji kandidat koji je izabran za predsednika u istoriji SAD pati od demencije ili nekog drugog mentalnog oboljenja bile su raširene tokom izbora u novembru i podstaknute čestim gafovima u kojima je Bajden zaboravljao gde je bio, kada i ko se kako zove. 

Na primer, nazvao je bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu „predsednik moj šef“.

Odgovori ispitanika otvaraju i pitanja o ulozi potpredsednice Kamale Haris.

U tekstu objavljenom na RT se navodi da se mediji veoma malo bave njenim pretendovanjem na mnogo važnije predsedničke dužnosti. 

Bela kuća u Vašingtonu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Bela kuća prekinula prenos čim je Bajden spomenuo pitanja /video/

Kamala Haris je preuzela Bajdenovo mesto u nedavnom telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, kao i u razgovorima sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, australijskim premijerom Skotom Morisonom i šefom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom. 

Prema navodima Si-en-ena, potpredsednica SAD želi da pojača svoj rad na spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti - dva ključna polja za svakog kandidata koji pretenduje na mesto predsednika.

Njeni lapsusi, u kojima se pozvala na „administraciju Harisove“, i odnos medija prema njoj, sugerišu da je naručeni vođa isporučen bez glasanja, zaključuje se u tekstu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala