Bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije: Šta mogu PVO snage na Krimu

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaProtivraketni sistemi S-400 "Trijumf" u Sevastopolju
Protivraketni sistemi S-400 Trijumf u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2021
Pratite nas
Snage i sredstva vojne grupe na Krimu mogu da prate i, u slučaju potrebe, preseku letove bombardera američkog vazduhoplovstva B-52 sa teritorije Ukrajine, izjavio je bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general armije Jurij Balujevski.

Govoreći na okruglom stolu „Istorijski značaj povratka Krima u rodnu luku“ Balujevski je podsetio da su nedavno boimbarderi B-52 na vojnim vežbama u vazdušnom prostoru Ukrajine „odradili uslovne napade nuklearnim oružjem“.

„Mogućnosti trupa i snaga na Krimu omogućavaju analizu, praćenje i sprovođenje preliminarnih dejstava za kontrolu, posmatranje i sprečavanje i, ako je potrebno, i presecanje tih dejstava“, istakao je Balujevski.

Prema njegovim rečima, Krim je kontrola nadvodne, podvodne i vazdušne situacije.

Američki nosač aviona u Crnom moru pod pratnjom fregate  „Admiral Esen“ - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Neviđena aktivnost NATO-a u Crnom moru uzaludna – Krim je neosvojiva tvrđava

„To je i kontrola pristupa stranih brodova i plovila u Azovsko more. To je ujedno i očuvanje našeg najkraćeg morskog puta za rusku mornaricu do strateški važnog regiona – Sredozemnog mora“, dodao je Balujevski.

Osim toga, kako je rekao, to je „povećanje troškova našeg potencijalnog protivnika za poboljšanje vojne infrastrukture na jugozapadnim granicama Rusije“.

„Krim je za nas odskočna daska za odbranu južnih granica. To nam definitivno omogućava da poboljšamo svoju odbrambenu infrastrukturu u tom pravcu“, zaključio je bivši načelnik Generalštaba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala