Makedonac odabrao Srbiju: Biće mi čast!

© Depositphotos.com / PhanuwatNandeeFudbal
Fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Vlada Novevski, doskorašnji mladi reprezentativac Makedonije, prihvatio je poziv da postane član nacionalnog tima Srbije za fudbalere mlađe od 21 godine.

Krilni napadač Vojvodine je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa tom ekipom, a njegovom prihvatanju poziva Srbije kumovao je i doskorašnji sportski direktor novosadskog kluba, a sada direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić.

Mirko Ivanić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2021
Srbija ga je olako ispustila, Zvezda je čekala i dočekala da postane majstor

On je nedavno apostrofirao da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti i regrutacija igrača koji poseduju veliki potencijal, a koji do sada zbog „pasoša“ ili činjenice da ih FSS „nije primetio“, nisu nastupali za neku od mlađih selekcija Srbije.

„Misli se na igrače iz dijaspore koji su rođeni u inostranstvu i već su igrali za nacionalne selekcije tih zemalja, odnosno talentovane momke koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije“, navedeno je na sajtu FSS.

Novo ime na tom spisku koje će uskoro debitovati za mladu reprezentaciju Srbije (U21) jeste Novevski, član generacije 2002, sada već, može se reći, bivši reprezentativac mlađih kategorija Severne Makedonije.

„Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast“, rekao je Novevski.

Talentovani igrač ističe razloge zbog kojih je doneo ovu važnu odluku.

„Jednostavno procena je da ću imati bolje uslove za razvoj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama“, zaključio je Novevski.

► Zlatan vraća „jutro“ u Švedsku

► Humanitarna licitacija za dres Kolarova

► Dominacija Partizana – 17 pobeda u nizu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala