Kako su Srbin i američki Turčin naneli najteži poraz „ponosu Izraela“

© AFP 2023 / JEAN-PHILIPPE KSIAZEKVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Anadolu Efesa ubedljivo su savladali ekipu Makabija u srcu Tel Aviva, rezultatom 90:66. Najtežem porazu ponosu Izraela najviše su doprineli srpski reprezentativac Vasilije Micić i naturalizovani Turčin, američki igrač Šejn Larkin.

Izabranici trenera Ergina Atamana nastavili su svoju dominaciju Evroligom, rušenje Makabija osmi im je trijumf u nizu regularnog dela takmičenja i trenutno imaju samo jedan poraz manje od vodeće Barselone.

Pored toga što igrači tima iz Istanbula nastavili svoj pohod ka vrhu najprestižnijeg evropskog takmičenja, pobeda nad Makabijem istovremeno je i najveći poraz kluba iz Tel Aviva u evropskim okvirima.

Vasilije Micić i Šejn Larkin su sa po 15 poena vodili Efes, sledili su ih Tibor Plajs i Krunoslav Simon sa po deset, a tim iz Istanbula utakmicu je završio sa skorom od 15/23 za tri poena i 22 asistencije.

„Više dodajemo jedni drugima, to je način na koji igramo“, otkrio je Larkin o tajni efikasnosti svog tima.

„Svake večeri iskoči neki drugi igrač, nekada sam to ja, nekada Micić, Kruno, Rodi, Edrijen, bilo ko od nas. Znate, mi imamo dosta oružja. I kada igrate tako, nesebično, to je jako teško braniti. A sa druge strane, u odbrani se borimo snažno, poznajemo jedni druge, znamo sve svoje vrline i slabosti, i u ovom trenutku samo uživamo u igri“, dodao je on.

Sa druge strane, na sinoćnoj utakmici Makabi nije mogao da se izbori ni sa protivničkim napadnima, kao ni da parira njihovoj snazi.

Delimičan otpor su pružili Skoti Vilbekin, koji je meč završio sa 15 poena, Ante Žižić sa 14 poena i šest skokova, dok je Tajler Dorsi ubacio deset poena.

„Pokušali smo da se izborimo večeras, ali to očigledno nije bilo dovoljno“, rekao je trener ekipe iz Tel Aviva, Janis Sferopulos o naporima svojih izabranika.

„Znamo kojim kvalitetima raspolaže protivnik, kao i koliko sjajna rešenja imaju na svakoj poziciji. Imaju mnogo igrača koji su u svojoj najboljoj formi, individualno, ali i kao tim“, dodao je Sferopulos.

Nakon utakmice, trener Efesa Ergin Ataman, govorio je o tome kako se njegova ekipa oporavila nakon sporog starta na početku sezone, rekavši da je na to uticalo i otkazivanje lige prošle godine zbog pandemije virusa korona.

„Bio sam veoma ljut zbog otkazivanja Evrolige prošle godine. Sva velika evropska takmičenja u fudbalu, ali i u košarci- Liga šampiona i Liga Evrope u fudbalu, NBA i Liga šampiona u košarci... Svi su završili sezonu. Ali Evroliga nije marila za ono što su igrači učinili, nije marila za naše rezultate koje smo postigli, pa je otkazala sezonu“, izjavio je Ataman.

Kada već ne mogu da budu Vujošević, onda bar neka budu Čanak /video/

Jokić otkrio tužnu stranu igranja u Americi /video/

Bobi i Jokić ćaskali pre meča – da li te muči žena?! /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala