Bajden: Putin će platiti zbog mešanja u američke izbore

© REUTERS / Jonathan ErnstAmerički predsednik Džo Bajden
Američki predsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden je izjavio da će ruski predsednik Vladimir Putin  „platiti za mešanje" u američke izbore za predsednika 2020. godine.
„On će platiti cenu za to“, rekao je Bajden u intervjuu za TV „Ej-Bi-Si“ i dodao da je tokom telefonskog razgovora koji je imao s Putinom u januaru upozorio ruskog lidera na mogući američki odgovor.

Podsetimo, u izveštaju koji je objavljen juče Rusija je optužena da je pokušala da utiče na izbore tako da pomogne Donaldu Trampu da bude ponovo izabran, odnosno da onemogući izbor Džozefa Bajdena, ali i da „baci seme razdora“ u američkom društvu.

Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Moskva: Optužbe Amerike o mešanju u izbore – širenje dezinformacija

U međuvremenu, reagovala je ruska ambasada u Americi, kao i zvaničnici u Moskvi koji su istakli da su optužbe bez dokaza i neosnovane i da se radi o širenju dezinformacija.

Tako je iz Kremlja saopšteno da je izveštaj američkih obaveštajnih službi o Rusiji neosnovan i nedokazan, da se Moskva nije mešala ni u kakve izbore u Americi.

Ovakvi materijali, koji su daleko od kvalitetnih, koriste se kao izgovor za pokretanje pitanja novih sankcija, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala