Moskva: Optužbe Amerike o mešanju u izbore – širenje dezinformacija

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Tvrdnje američkih obaveštajaca o „mešanju“ Rusije u američke predsedničke izbore prošle godine predstavljaju širenje dezinformacija, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov. Tvrdnje, kako je rekao, ničim nisu potkrepljene a sadržaj izveštaja je usklađen sa ranije izvedenim zaključcima.
„Nikakvih osnova za takve zaključke nema i ne može ih ni biti. To je još jedan slučaj širenja dezinformacija, u tome nema ničeg drugog osim rasuđivanja u duhu činjenice da, očigledno, iza nekih akcija koje se ne sviđaju američkoj strani stoje neke strukture koje imaju veze s Rusijom“, rekao je Rjabkov i dodao da je u radu američkog državnog aparata davno došlo do zamene teza.

Ruski diplomata je rekao i da Moskva žali zbog toga što su neosnovane optužbe, uključujući i ove u vezi američkih izbora, postale za SAD standard življenja. Kako je dodao, Vašington s manijakalno drži tog stava.

Prema njegovim rečima, ranije izneti zaključci se „prepariraju i podloga su za neprijateljske korake prema Rusiji“.

Nažalost, to je standard življenja današnjeg Vašingtona prema kojem se, kako kaže, Moskva odnosi kao prema lošem vremenu.

Povodom najave novih sankcija, Rjabkov kaže da je Rusija po tom pitanju mirna.

I u Savetu federacije, takođe, ističu da američke specijalne službe nisu uspele da nađu potvrdu da je Rusija na bilo koji način uticala na ishod izbora.

„Kad nemaju šta da kažu, onda iznose besmislice“, rekao je zamenik predsednika Odbora za međunarodna pitanja Vladimir Džabarov.

Toliko su pričali o ruskom ‘mešanju’ u američke izbore a stvarno ništa od toga. I zato se sada i kriju iza tih visokoparnih fraza, ocenio je on.

Ranije danas oglasila se i ruska ambasada u Vašingtonu, istakavši da su optužbe američke obaveštajne službe o mešanju Rusije u izbore za predsednika SAD bez osnova.

„Ne navode se činjenice ili konkretni dokazi za takve tvrdnje“, naglasili su u ruskom diplomatskom predstavništvu.

Podsetimo, u izveštaju koji je objavljen juče Rusija je optužena da je pokušala da utiče na izbore tako da pomogne Donaldu Trampu da bude reizabran, odnosno da onemogući izbor Džozefa Bajdena, ali i da „baci seme razdora“ u američkom društvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala