Savić predstavljen: Da se Partizan vrati na svoje mesto

© Foto : KK PartizanZoran Savić na predstavljanju u KK Partizan
Zoran Savić na predstavljanju u KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Zoran Savić, čuveni srpski košarkaš, predstavljen je kao novi sportski direktor Košarkaškog kluba Partizan.

Savić je govorio o planovima za budućnost, tome šta će biti najvažnije u njegovom poslu i čemu bi Partizan trebalo da teži.

Podsetimo, proslavljeni reprezentativac Jugoslavije je na mestu sportskog direktora zamenio Nikolu Lončara – svog kuma.

Savić nije želeo da priča o ovosezonskim rezultatima, koji su među najgorima u istoriji kluba, već se odmah osvrnuo na budućnost, odnosno „svoju viziju Partizana“.

„Želeo bih da se Partizan vrati na svoje mesto i na stare staze, da iskoristimo taj brend Partizana. Nisu problem ni stranci ni domaći igrači, već moramo da razmišljamo o tome da sastavimo ekipu od igrača koji imaju taj duh i znaju šta je duh Partizana“, izjavio je Savić.

Crno-beli ove sezone, nakon odlaska Andree Trinkijerija, imaju veliki problem sa trenerima. Sezonu je počeo Vlado Šćepanović, nastavio Sašo Filipovski, a trenutno je na klupi Aleksandar Matović.

„Najbitniji čovek u klubu je trener, to je moje lično mišljenje. Ja sam bio spreman da dam 15, 20 odsto budžeta za trenera. Dobar trener će uvek i od prosečne ekipe da napravi dobar tim, kao što će i loš trener od vrhunske da napravi loš. Tu moramo da donesemo dobru odluku“, jasan je Savić.

Trostruki osvajač Evrolige je istakao da „niko ne može da bude iznad igrača“, odnosno da ljudi koji „ne prate toliko košarku znaju ko su predsednici klubova, a ne znaju ko su igrači“.

​Savić nije želeo da daje nikakve garancije za narednu sezonu što se tiče rezultata i ciljeva, ali je otkrio čemu će težiti njegova ekipa.

„Ne mogu da kažem da ćemo igrati Evroligu, ali radićemo najbolje i daćemo sve od sebe, to obećavam“.

Pričalo se i o aktuelnom problemu sve češćeg odlaska mladih igrača – što iz Partizana, što iz srpske košarke, o čemu je nedavno za Sputnjik sport govorio i Dejan Tomašević.

Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
„On je trebalo da bude projekat Partizana, ali su se pojavili trgovci robljem“

„Mi moramo da se postavimo na način da ako taj igrač hoće da napravi karijeru u Srbiji, da mu mi to pružimo. Pravi primer vam je Bogdan Bogdanović. Teren ne laže. Moramo da napravimo hibridni model, da dolaze i mladi i iskusni igrači. Svi bi voleli da se Partizan vrati gde zaslužuje. Po imenu zaslužuje da se vrati gde zaslužuje, tamo gde je bio kada su tu bili Duško Vujošević i Saša Danilović“, objasnio je pedesetčetvorogodišnjak iz Zenice.

Savić je na kraju odgovorio i na neprijatno pitanje koje se tiče njegovih izjava vezanih za pristrasnost Crvenoj zvezdi.

„Ništa u karijeri ne bih menjao. Borio sam se za Virtus isto kao i za Fortitudo (dva velika rivala iz Bolonje prim. aut.). Voleo sam i Pižona i Džaju i išao sam na neke utakmice. Kada je košarka u pitanju, bio sam vrlo blizu da dođem u Partizan kada je Željko bio trener“.

Gost u našoj emisiji „Miljanov korner“ nedavno je bio predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Utakmica za zaborav – Partizan bez šanse protiv Zvezde

Jokić otkrio tužnu stranu igranja u Americi /video/

„Takav talenat ne raste grani...“ – Zvezda i Simanić nisu uspeli da pronađu zajednički jezik

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala