Orlovi spremni za novi let, da li su i kormilari? /video/

© Foto : RFS / Uđi u bazu fotografijaNemanja Gudelj
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije za devet dana počinje novi kvalifikacioni ciklus, ovoga puta za Svetsko prvenstvo, a njeni potencijalni članovi se nalaze u sjajnoj formi i nameću se nedavno imenovanom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Legendarni fudbaler će biti na „slatkim mukama“ u pokušaju da napravi najbolji tim Srbije, s obzirom na da naši igrači prikazuju sjajne partije u svojim klubovima.

Dušan Vlahović i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Vreme je da Ronaldo potraži dres mladog Srbina /video/

Briljantan vikend za srpske fudbalere je otvorio Sergej Milinković-Savić, golom za Lacio u pobedi nad Krotoneom rezultatom 3:2 u italijanskoj Seriji A.

Pobedu nije ostvario Predrag Rajković, srpski čuvar mreže je bio nesavladiv u dresu Remsa protiv Liona, ali je poklekao u 92. minutu, pa je konačan rezultat tog duela francuske Lige 1 završen sa 1:1.

Subotu je obeležio fantastični Dušan Vlahović. postigao je tri gola za poluvreme u pobedi Fiorentine u gostima protiv Beneventa (1:4) i time je postao prvi igrač Fiorentine koji je u Seriji A posle 57 godina postigao het-trik u prvom poluvremenu.

Standardno dobru partiju pružio je Nikola Milenković za istu ekipu, a u Seriji A međusobni duel imali su Filip Đuričić i Darko Lazović.

Obojica su pružila dobru partiju, postigli su po gol, Lazović je imao i asistenciju, ali na kraju Sasuolo je bio bolji od Verone (3:2).

U Poljskoj je sa sjajnim partijama nastavio Filip Mladenović, postigao je  za Legiju dva gola protiv Varte (3:2), ponovo je zabeležio asistenciju i definitivno igra fudbal života.

U Bundes ligi od naših reprezentativaca na terenu je bio Miloš Veljković, za Verder je nastupio od 76. minuta i nije mogao da pomogne svom Verderu da izbegne poraz od moćnog Bajerna sa 3:1.

Na Ostrvu je Fulam dočekao lidera Premijer lige Mančester Siti (0:3), Aleksandar Mitrović je igrao od 63. minuta, a u španskoj Primeri je Nemanja Maksimović odigrao 90 minuta u remiju Hetafea i Atletiko Madrida.  

U nedelju na terenima francuske Lige 1 bili su Mihailo Ristić u dresu Monpeljea na gostovanju Nimu (1:1) i Stefan Mitrović koji je bio starter u Renu gde je Strazbur poražen minimalnim rezultatom (1:0).

Ajaks je sa kapitenom Dušanom Tadićem i njegovom novom, sada već 19. asistencijom, nastavio dominaciju u holandskom šampionatu. Tim iz Amsterdama ostvario je rutinsku pobedu u meču sa Cvoleom (0:2), a Uroš Spajić bio je akter derbija sa PSV-om u Ajndhovenu (1:1).

U Bundes ligi Ajntraht je odoleo u Lajpcigu (1:1), Filip Kostić je bio starter, a Luka Jović ušao u igru u nastavku susreta. Kolo u Seriji A prošlo je u znaku mladog Dušana Vlahovića, ali težak ispit imao je u nedelju Saša Lukić sa Torinom, rival je bio lider i po svemu sudeći novi šampion Italije, Inter (1:2). 

U Grčkoj je PAOK sa Andrijom Živkovićem u timu gostovao u Atini kod Panatenaikosa (2:1), a AEK sa Nenadom Krstičićem Volosu (1:0).

Startnu minutažu imao je ponovo Đorđe Despotović koji se sa Rubinom iz Kazanja nalazi u dobroj formi, a seriju uspešnih rezultata nastavili su u gostima kod UFA (0:3). Despotović je bio na terenu do 82. minuta.

U Primeri Marko Dmitrović i pored dobrih odbrana nije mogao da spreči poraz Eibara od Viljareala (1:3), a u gradskom derbiju, Sevilja je bila bolja od Betisa (1:0), gde je Nemanja Gudelj zaigrao u drugom poluvremenu.

Podsetimo, selektor Stojković je objavio spisak sa 30 imena za predstojeće tri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana.

Piksi je tek nedavno preuzeo funkciju, ali je istakao da je dugo pratio srpske fudbalere i da je spisak produkt duboke analize.

Ipak, on će imati veoma malo vremena za konkretan rad, fudbaleri će na okupu pred prvi meč biti svega nekoliko dana, a postoji i opasnost da neko od njih i ne bude na raspolaganju, zbog aktuelnih pandemijskih okolnosti, što je bio slučaj u nekim od prethodnih reprezentativnih akcija.

Veliku pomoć u svemu Piksi će morati da ima od svojih saradnika, pre svega novog direktora Stevana Stojanovića, a potom i od pomoćnih trenera, Bratislava Živkovića i Marka Perovića, te stručnjaka za kondicionu pripremu, Katšuhita Kinošija.

Igrači su, deluje, spremni, u formi i imaju visok nivo samopouzdanja, jedina nedoumica pred prve akcije Piksijeve reprezentacije je – da li su i kormilari spremni za početak pohoda na Svetsko prvenstvo u Kataru?

► Golčina kakva se gotovo nikada ne viđa /video/

► Vreme je da Ronaldo potraži dres mladog Srbina /video/

► Piksi će zbog Tadića biti na „slatkim mukama“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala