Optužili su Nadala za prevaru, ali je istina potpuno drugačija

© AP Photo / Andy BrownbillŠpanski teniser Rafael Nadal posle pobede u trećem kolu Australijan opena
Španski teniser Rafael Nadal posle pobede u trećem kolu Australijan opena - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Situacija koje je ključni deo bio Rafael Nadal zbunila je celu tenisku javnost i pojedince naterala da pomisle da je Španac prevario organizatore jednog turnira.

Nadal je još tokom Australijan opena bio povređen, pa je tačan datum njegovog narednog turnira od tog trenutka bio nepoznat.

Očekivalo se da nastupi na turniru u Akapulu, gde je tri puta podizao šampionski pehar, ali se ispostavilo da to neće biti slučaj.

Prvobitne informacije su bile da Nadal neće otputovati u Meksiko jer tamošnji organizatori zbog pandemije virusa korona nemaju dovoljno novca da plate njegov dolazak.

Ipak, kako je naveo direktor turnira Raul Surutusa, razlog je bila povreda.

Svima je momentalno bilo jasno da treći teniser sveta neće učestvovati ni na turniru u Dubaiju, koji se igra istovremeno (14, odnosno 15. marta), ali se onda desio veleobrt.

Pometnju je napravio jedan novinar iz Saudijske Arabije, koji je objavio vest da mu je direktor turnira u Dubaiju Salah Tahlak rekao da će se Nadal, ipak, pojaviti na tom takmičenju.

​Javnost je odmah pomislila da je Nadal obrlatio ljude iz Meksika, ali je ubrzo usledio odgovor „Bika sa Majorke“.

„Zahvaljujem se Dubaiju na specijalnoj pozivnici koju su mi poslali. Ozbiljno smo razmatrali dolazak, ali ne mislimo da sam još spreman da igram“, naveo je Nadal.

Porodica Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Đoković za Sputnjik: Novaku sam rekao da ostavi tenis, bilo je strašno traumatično

Turnir u Dubaiju biće i bez Rodžera Federera, koji se nedavno vratio posle više od godinu dana pauze.

Švajcarac je na turniru u Dohi izgubio u osmini finala od Nikoloza Basilašvilija, pa odlučio da se vrati treninzima pre nego što ponovo bude deo nekog zvaničnog turnira.

„Bilo je sjajno vratiti se na ATP tur, uživao sam u svakom minutu igrajući u Dohi. Zahvalan sam najboljem i najlojalnijem timu koji mi je pomogao da budem tu. Odlučio sam da je najbolje da se vratim treninzima, pa se zbog toga povlačim sa turnira u Dubaiju“, izjavio je Federer.

​Na turniru u Dubaiju, koji je deo Serije 500, nema ni Novaka Đokovića, koji će svoj naredni meč igrati na Mastersu u Majamiju, koji počinje 24. marta.

To znači da ne brani titulu osvojenu prošle godine u Dubaiju, ali neće izgubiti tada osvojene bodove zbog pravila o zamrzavanju bodova na ATP turu zbog pandemije virusa korona.

Novak je nedavno boravio u Beogradu, gde je proslavio rekordnu 311. nedelju na vrhu ATP rang liste. Sputnjik sport je bio na licu mesta.

Novak je naterao Ameriku da se seti sveg zla koje je nanela Srbiji /video/

Federer je najveći gubitnik – ikada!

Pokušali su da „nameste“ Đokovića, ali je Nadal odbio provokaciju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala