Đoković za Sputnjik: Novaku sam rekao da ostavi tenis, bilo je strašno traumatično

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICPorodica Đoković
Porodica Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića, za Sputnjik sport je govorio o brojnim temama, pa tako i o nekim najbolnijim periodima u karijeri svog sina.

U razgovoru sa Srđanom smo se prisetili i verovatno najtežeg trenutka u Novakovoj karijeri, koji se desio pre nekoliko godina.

Nedugo nakon osvajanja prve i do sada jedine titule na Rolan Garosu, Novaku su stvari krenule po zlu.

Celu emisiju sa Srđanom Đokovićem možete pogledati na našem Jutjub kanalu:

Početak 2017. godine doneo mu je poraz u prvom kolu Australijan oena. Usledio je rastanak sa većinom svog tima, uključujući i trenera Marjana Vajdu, a sve je kulminiralo predajom na US openu zbog povrede lakta.

Propustio je ostatak sezone, a onda se vratio u januaru 2018. Nažalost, problem nije bio rešen, pa je posle još jednog neočekivanog poraza u Melburnu otišao na operaciju.

Tek nekoliko meseci posle operacije i nedugo nakon povratka Marjana Vajde – vratio se i svima dobro poznati Novak Đoković, a šta se sve dešavalo tokom pomenutog perioda otkrio nam je njegov otac.

„Ja sam mu govorio da ostavi tenis. Da je tenis samo jedan deo njegovog života, da je dovoljno postigao i da se bavi nečim drugim. To je bilo strašno traumatično, i za njega i za njegovu čitavu porodicu“, rekao je Srđan Đoković.

Ni u tom teškom trenutku za Novaka i njegovu porodicu nisu izostali konstantni napadi određenog dela medija.

„Ali, tu se opet pokazalo, kada je on bio povređen i kada su rezultati izostajali, da su opet krenuli napadi – ne samo iz tog zapadnog sveta, već i iz Srbije. E, to je ono što najviše boli i pogađa. S tim moramo da prestanemo, pod hitno. Uspeh, napredak i prosperitet više nisu nikakva vest. Samo zlo i naopako su vest. Šta ste vi, novinari? Telo bez duše, bez emocija? Ne razumem... Piši o ovome, pa dobiješ naređenje posle nedelju dana, pa piši sad o ovome, sad govori ovo, sad ono... šta to znači? Je l' imaš nešto u sebi ili nemaš?“, emotivno je prokomentarisao Srđan Đoković.

​Svima koji prate Đokovićevu karijeru dobro je poznato koliko teško mu je pao poraz od Huana Martina del Potra u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Novaku je to bio prvi poraz u prvom kolu nekog turnira još od 2009. godine, a teren je napustio u suzama.

„Taj Rio je mnogo teško podneo, taj poraz od Del Potra. To je bilo baš traumatično i zbog toga je nekoliko nedelja strašno patio. Nadao se da će prošle godine biti ta Olimpijada, nažalost nije bila... da će biti ove godine ja nisam neki optimista, pravo da vam kažem. Vidite i sami šta se dešava u čitavom svetu, mi smo zarobljenici potpunog ludila i pojma nemam šta će se dogoditi. Mislim da samo treba preživeti i da je 'goli život' u stvari ključ svega, a da će sve ostalo doći samo po sebi. Mislim da svi treba da se dozovemo pameti i da se okrenemo pukom preživljavanju“.

Zapadnjaci bi voleli da je robot, ali on je emotivac iz Srbije

Mentalna gromada iz Srbije koje se plaši ceo svet /video/

„On je trebalo da bude projekat Partizana, ali su se pojavili trgovci robljem“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala