Majstor cirkuskog fudbala ne koristi desnu nogu – i ne treba, lamela se i „vozi“ samo levom /video/

© AP Photo / Julian FinneyErik Lamela
Erik Lamela - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Erik Lamela je godinama unazad bio predstavljan kao jedan od najvećih talenata svetskog fudbala, ali je „previše lud“ da bi postao igrač na koga tim može da se osloni, na bilo koji način. Ipak, njegovi bljeskovi čine utakmice Totenhema najzanimljivijim u svetu fudbala – zbog magične leve noge.

Argentinac rođen pre 29 godina u Buenos Ajresu potvrđuje tezu o tome da iz te južnoameričke države stižu najveći majstori, ali i najveći cirkuzanti u igri na travnatom terenu između dva gola.

Devet godina je proveo u mlađim kategorijama River Plejta, dve kao senior matičnog kluba pre nego što je 2011. godine stigao u Romu.

Italija mu je odgovarala, nametnuo se kao moguća nova zvezda, što je i kulminiralo transferom u Totenhem, čiji je član od 2013. godine, kada je postao najskuplji igrač u istoriji londonskog kluba.

Za ovih osam godina u Londonu nije postao lider, jednostavno, čovek to nema u sebi, iako njegove fudbalske mogućnosti nisu nikada dolazile u pitanje.

Pre šest sezona je oduševio ljubitelje fudbala spektakularnim golom na „rabona način“, protiv kiparskog Asterasa u Ligi Evrope, kada je rival tih klubova bio i beogradski Partizan.

Lamela je bljesnuo tada, kao što se dešavalo s vremena na vreme, a novi zadatak za fudbalske mađioničare zadao je u londonskom derbiju protiv Arsenala – ponovo je levom preko desne noge šutirao, ali je to bila jedina sličnost sa prethodnim pogotkom Asterasu.

Argentinac je uspeo da proturi loptu kroz noge Tomasu Partiju i pošalje je u „malu mrežu“, daleko od domašaja golmana Bernda Lenoa.

Istog dana se pojavila i informacija da Lamela u aktuelnoj sezoni nije zabeležio nijedno dodavanje desnom nogom, već je sve, apsolutno sve radio levom, uključujući i briljantnu rabonu koja je opčinila ljubitelje fudbala širom sveta.

I, zar nije jasno? Pa, lamela se koristi samo levom nogom! Problem za lucidnog Argentinca u utakmici protiv Arsenala bila je desna ruka kojom je napravio prekršaj za drugi žuti karton i uput ka svlačionici.

​Zbog toga, ali i zbog činjenice da ne može da pronađe pravi ritam u igri sa obe noge, Lamela nikada neće biti fudbaler svetske klase, ali je jedino sigurno – njegovi golovi čine srećnim fudbalske fanatike.

► Vreme je da Ronaldo potraži dres mladog Srbina /video/

► Španci ignorišu „državu Kosovo“

► Golčina kakva se gotovo nikada ne viđa /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala