Utakmica za zaborav – Partizan bez šanse protiv Zvezde

© Foto : ABA ligaKori Volden i Ognjen Jaramaz
Kori Volden i Ognjen Jaramaz - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 73:64, u derbiju 21. kola ABA lige.

Zvezda je i treći put ove sezone nadigrala večitog rivala, ovog puta ubedljivo, za razliku od prethodna dva kada su pobede protiv Partizana ostvarene sa jednim poenom razlike.

Meč ste mogli da pratite uživo na stranicama Sputnjik sporta OVDE.

Crveno-beli su poboljšali svoj skor u ABA ligi na 16 pobeda i dva poraza, dok crno-beli, kojima je ovo bio šesti poraz u nizu u svim takmičenjima, sada imaju sedam uspeha i 13 neuspeha.

Ovo je, ujedno, bila 23 pobeda Zvezde u ABA ligi protiv Partizana, koji je bolji dva puta manje.

Utakmica je počela sa nekoliko dobrih napada i brzih poena, a najistaknutiji pojedinac bio je Davidovac sa sedam poena.

Ipak, nije bilo potrebno mnogo vremena da ekipe krenu da promašuju, a to su iskoristili crno-beli, koji su ubrzo došli do prednosti.

Posle nekoliko promašaja i grešaka na obe strane, trojku je pogodio Volden i Zvezdi doneo prednost posle prve četvrtine (15:14).

​Zvezdina serija je rasla sve više i više, a Partizanovi problemi su bili sve evidentniji, pa je tako prednost odjednom iznosila 16 poena razlike.

Posle jednog zakucavanja Trifunovića preko Rita desio se manji sukob, posle kojeg su sudije više od pet minuta gledale snimak i potpuno ubile ritam utakmice.

Partizan je iz svega blago profitirao, ali nastavio svoju seriju i značajno smanjio prednost rivala posle još jedne greške domaćina.

Noko je nakon faula načinio i nesportsku nad Jaramazom, koji je dobio četiri slobodna bacanja, a Partizan je dobio napad koji je iskoristio, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću Zvezde od 41:34.

​Partizan je dobro počeo drugo poluvreme i prišao na dva poseda zaostatka, ali je Zvezda momentalno odgovorila.

Nedugo zatim usledio je novi šou sudija, koje su u kratkom periodu u dva navrata gledale ponovljeni snimak i ponovo ubile ritam utakmice.

Zvezda je mirno čuvala prednost, ali nikako nije mogla do poena, što su iskoristili crno-beli i pred poslednju deonicu ušli sa pristojnim minusom, pošto je bilo 57:50.

Partizan je poslednji napad na prednost protivnika imao na startu četvrte četvrtine, kada je došao do minusa od samo pet poena.

Ipak, usledila je sada već standardno očajna igra crno-belih i prednost Zvezde je ponovo porasla, ovog puta opet na +16.

Crno-belima je pored kvaliteta falila i želja u završnici, pa su crveno-beli mirno priveli meč kraju.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Duop Rit sa 15 poena i sedam skokova. Dejan Davidovac je dodao 14 poena, Kori Volden 12, a Ognjen Dobrić i Džordan Lojd po deset.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Rašon Tomas sa 17 poena, uz kojih je imao i čak 14 skokova. Pratili su ga Nikola Janković sa 12 i Ognjen Jaramaz sa deset poena.

Jokiću ponos ne dozvoljava da izneveri Srbe

„Takav talenat ne raste grani...“ – Zvezda i Simanić nisu uspeli da pronađu zajednički jezik

Bobi i Jokić ćaskali pre meča – da li te muči žena?! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala