Srbin je ušao u igru i doneo preokret – na drugom kraju sveta /video/

© AFP 2023 / KARIM JAAFARMiloš Ninković
Miloš Ninković - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Fudbaleri Sidneja, aktuelni šampioni australijske A lige, pobedili su posle preokreta ekipu Njukasl Džets - 2:1 (0:1), a tvorac preokreta bio je Miloš Ninković. Nekadašnji as Crvene zvezde i reprezentativac Srbije ušao je u drugom poluvremenu i postigao izjednačujući pogodak, koji je pokrenuo domaćina na putu ka sva tri boda.

Sidnej Miloša Ninkovića, koji gospodari „zemljom kengura“ na drugom kraju sveta, u odnosu na Srbiju, bio je favorit protiv Džetsa, ali nije susret 11. kola počeo onako kako su izabranici Stiva Korice želeli.

Igrao se 21. minut kada je golman Endrju Redmejn početnički reagovao, dodavši loptu pravo u noge mladom Luki Pršu, koji je rutinski pogodio malu mrežu rezantnim udarcem levom nogom.

Ipak, ispostaviće se da je trenutak odluke bio uvođenje iskusnog Miloša Ninkovića, koji je u 53. minutu zamenio Baumjohana.

Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
​„To je bio najgori momenat u mojoj karijeri, tri noći nisam spavao“

Svega 11 minuta bilo je potrebno majstoru fudbalske igre i desetki Sidneja da anulira prednost Njukasla. Ninković je iskosa s leve strane pogodio dalji ugao na asistenciju Vuda, a koliko je udarac bio inteligentan potvrđuje to što je golman Njukasla samo pogledom ispratio loptu u mrežu.

Taj pogodak Srbina koji je godinama lider nebesko-plavih, dao je vetar u leđa šampionu A lige, pa je Aleks Vilkinson na dodavanje Luka Bratana doneo potpuni preokret i nova tri boda za Sidnej.

Ekipa Miloša Ninkovića je trenutno četvrta na tabeli sa 18 bodova, i zaostaje šest poena za prvoplasiranim Sentral Kost Marinersima.

Iskusni vezista koji ima punih 36 godina je ove sezone na 10 utakmica u prvenstvu Australije postigao dva gola i upisao asistenciju.

► Stankovićevih 50 – ekspresno je ućutkao kritičare, a samo jedan poraz (ga) boli...

► Glasajte za srpskog kapitena: Dušan Tadić u izboru za igrača nedelje u Ligi Evrope

► Zvezdin ukleti sudija je promenio ploču – može da se igra i u 95. minutu?! /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala