„Ludi Čolo“ nadmašio „kornjaču“ i Antića

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDijego Simeone
Dijego Simeone - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Temperamentni Argentinac na klupi Atletiko Madrida Dijego Čolo Simeone, ispisao je istoriju slavnog kluba sa stadiona „Vanda Metropolitano“ kao trener sa najviše pobeda. Na 514 utakmica, on je zabeležio 309 trijumfa, što je jedan više od legendarnog Luisa Aragonesa.

Čolo Simeone poznat je kao stručnjak koji ne propagira lepršav i efikasan fudbal, ali mu niko ne može osporiti rezultate.

Sa Atletiko Madridom osvojio je sedam trofeja, igrao je finale Lige šampiona, osvojio Primeru, dok je i ove sezone na pravom punu da bude šampion jer njegov tim ima šest bodova više od Barselone, a osam od ljutog rivala Reala, 12 kola pre kraja. 

Ipak, zlatnim slovima upisao se u istoriju „jorgandžija“ kao stručnjak sa najviše pobeda - 309! Za to mu je bilo potrebno 514 utakmica, dok je Luis Aragones na 612 utakmica imao učinak od 308 pobeda.

​Podvig je ostvaren posle preokreta u teškom meču Primere sa Atletik Bilbaom 2:1 (1:1). Zaostala utakmica 18. kola Primere, loše je počela po Atletiko, s obzirom na to da je Iker Muniain u 21. minutu matirao Jana Oblaka, ali je Markos Ljorente u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena doneo izjednačenje.

Sva tri boda, a Simeoneu rekord, obezbedio je Urugvajac Luis Suarez koji je u 51. minutu bio precizan s bele tačke. Na taj način ispisana je istorija Atletiko Madrida.

Miloš Ninković - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Srbin je ušao u igru i doneo preokret – na drugom kraju sveta /video/

Luis Aragones, poznat i kao „kornjača“ i „mudrac iz Hotraleze“ preminuo je 2014. godine u 75. godini od leukemije, o ostaće upamćen kao čovek koji je sa Španijom osvojio titulu prvaka Evrope 2008. godine, dok nosi i ogromne zasluge što je „crvena furija“ kasnije pokorila i svet. Upravo je njega nadmašio „ludak Simeone“.

I Radomir Antić, jedini čovek koji je vodio tri najveća španska kluba - Real, Barselonu i Atletiko, koji je preminuo prošle godine, osvojio je titulu sa „jorgandžijama" u sezoni 1995/96.  

Nekadašnji selektor Srbije je sa Atletikom osvojio duplu krunu 1996. godine, pošto je osim trofeja u španskom šampionatu, osvojio i trofej kupa.

Ipak, Simeone je pomerio granice i jasno je da će ostati upamćen kao trener sa najviše pobeda na klupi crveno-belih iz Madrida.

► „Oni priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, sigurno su pripretili Špancima“ /video/

► ​„To je bio najgori momenat u mojoj karijeri, tri noći nisam spavao“

► Glasajte za srpskog kapitena: Dušan Tadić u izboru za igrača nedelje u Ligi Evrope

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala